[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
擺到明係同一個系譜
中文譯名好似係5號審判者
正呀

我開頭以為佢弱氣

點知第二集食lunch 佢就表現左EQ 高
覺得佢應該會有戲份
同埋呢個顏色頭髮我最接受到
我估緊嘅係姊妹說
即係Eri + 魔靈系統 = 風靈AI
Suletta係細4年嘅妹妹
0C都係當佢工具人, 砌勁機畀佢玩
幾鐘意 OP 呢度
如果咁樣叫好睇,咁要求會唔會太低
咁使乜睇高達,去睇新聞啦
大蔥 #52881

如果你唔係話唔好睇,咁我就淨返兩種解讀:
1.你唔覺得「好睇」或者「唔好睇」,而係0,冇內向邊一邊
2.你嘅要求都同我一樣咁低,所以其實你都覺得好睇

無論邊種解讀我都係同啱啱一樣,冇得駁你都話題都一樣係完咗,冇討論空間

再者我唔明點解我真心覺得呢集好睇而讚呢集好睇會係打飛機,應該係明明唔好睇都讚佢好睇先會叫打飛機

如果係前者嘅話我不禁諗你平時會唔會唔敢讚人
似啦
大老細講有邊個反對,台下本身都有人黑面但無人出聲
阿媽一出聲即刻勁多人附和
狸貓應該有安裝返
EP1啱啱開始去救人果時有個特寫係自動安裝
高達係對抗強權既形象?
0079好似已經唔係喎
高達係反抗嘅象徵係布拉度講 0079 之後
是咪呢兩部??

老母化名Prospera 拉丁名嚟
源自prosper 意指成功 繁榮昌盛 用落男就Prospero莎士比亞套暴風雨嘅男主正正就係叫Prospero
Aerial又係源自暴風雨serve Prospero嘅精靈ariel
好可愛
有人話係兩部可以合體
一隻手大, 一隻腳大, 唔通可以合體
唔好死
要用那個了喔
巴打做私家偵探?
食晒兩家茶禮
都講得通 只要老母個技術可以令到部機唔會整死人
咁所謂高達就可以上返水面 所以d企業爭住要
亦都解釋到點解紅色有角機咁快出現
因為本身已經研發完只差最後一步
唔識文學野,想問下呢套作品仲有冇其他精靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞