[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
套野主旨係對抗家長主義
所以咪熟口熟面
老豆係咁
老母都係咁
咁人地本身唔想翻學嘅又
貍貓想翻架
今集作畫明顯差左
同埋啲文戲 尤其白毛同老豆講野個段少少尻
大小姐講幾句就影響企業審判
境界戰機?
如果計”正統”高達黎講 ?

btw 咁多套build fight 最正都係誠哥呢套
之後咁多套都唔再露面 就好似神一般存在
機體名叫Gundam都仲唔係Gundam?
人生就係咁無奈

OP好聽 ED麻麻
其係開頭幾秒已經閃咗下英文title
其實女主好慘
係所有人既棋子
我想知後繼機會點設計??
以往浮游炮係後期高階機種裝備
而家變咗基本入門配備, 仲要差唔多部部都有
呢個我知
我係話幫佢去地球嗰個
心諗駛唔駛咁仆街
你都駛橫手禁左個project
仲要攞人命 殺清光

btw 當時應該有資料 有一部不明機生還
唔知佢呢度有冇解拆
係咁多人面前用返佢自己訂落既規則去解決,理論上真係無問題 加上老母已經出左招公開技術去拉攏人心

應該係個剪接做得唔好 搞到好似係個女擔左大旗
Layer係開頭魔靈啟動實驗用 要過到第33層先啟動到ai
但一如女主話佢唔肯醒 所以先一直突破唔到
量產魔靈冇呢套系統所以話上就上 所以就有Score
Score係你當棍波車個檔數 或者係限制器
因為唔同魔靈咁有ai做中介 全部資訊都經駕駛員處理 資訊流量過大就會燒壞腦 所以先要分score限制性能
但魔靈風靈唔使上score 3都無痛用gunbit 直情唔需要再分score
識野
逆向宣傳推廣返 YOASOBI
80%可以變形
風靈個AI先係真愛
比個金毛插嘴停左口 條友應該就係指魔靈
幾時先完學園劇情?
幾時可以唔洗睇玩決鬥, 有咩事大叫我地決鬥啦
決鬥真心好撚柒
最好笑明明老豆都強權, 件白毛仲鳩叫決鬥
好耐之前睇卡碧尼
就一路覺得浮游砲應該要係標配
但呢套嘢有可能係正邪分明得最明顯嘅高達
如果佢真係想寫對抗強權嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞