[十月新番]機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (5)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
認同好唔好睇依樣真係好主觀 正如上集有人覺得結尾浮游炮作畫精良已經算好睇,但又有人覺得唔夠政治戲碼就好垃圾

今集就算成齣都係文戲,但佢淨係暗示面具女就係老母依件事,我已經覺得好好睇 因為佢令我期待下集發展加上小說鋪落黎既伏筆實在太吊癮
駁到佢可以夠料出下一篇gundam網文
學吓#426啦,咁先值得啲妓者抄架嗎
第一次離開水星、第一次返學、第一次見到咁多同年齡學生,然後
被逼成為未婚夫
被捕
可能被退學
强制被決鬥
我都覺得係咁,前傳一開波已經比左個好重要既訊息

刻痕同魔靈啟動方式似乎唔同 如果風靈都係同魔靈一套系統
而家老豆個邏輯係我地位高過你我講乜都有說服過你
當純政治戲睇就梗係覺得on9
但考慮埋套嘢核心主旨似係對抗父權強權形式嘅小人物刻劃,我覺得未至於做得好差
好女仔
驚佢會攞便當
OP嗰三部敵役會唔會就係嗰三個男學生揸???
貌似三部浮游炮
淨係估學園篇仲要唔知玩幾多集
點知一黎就拉人封機 呢個已經夠過癮
女主一堂都未上過

仲要解埋點解 大搖大擺用部禁機 咪即拉lor
播完回顧就一巴巴車哂上po鬧既人
仲過癮
依加反而驚大河內又爛尾,啲捧到上天嘅人真係唔知點算
返學既第一日內已經經歷兩次退學危機
呢個社會一向都係成就高既人有道理過成就低既人
steve jobs 講既野
點都啱聽過d 濕鳩毒撚靠父母養乜都屌既廢柴連登仔
好正常
姊妹說仲未被論破
部高達重未換速度錶
但呢項技術未公布就滅團
風靈先冇被發現係禁機入到境
爛尾呢d 好小事
水星明顯都係想吸一大班非核心 fans 入黎
高達個 IP 老化晒要新血
總之最後大亂鬥
然後有個明確結局咁
絕大多數普通人都會收貨
你睇鬼滅 (漫) 咁上下總之都會收貨
真係一日未完一日都唔好咁大力屌落去住 今集真係一野兜巴星落去話上集禁機點點點既人度
幫白毛女主個女人邊個黎
逃學威龍入面
周星星同學第一日就已經想退學啦
前傳仲話依個技術未完成 老母想用刻痕加速,驚趕唔切係評議會度公開,點知個柒頭老豆就拉攏哂人提早開會甚至私下誅九族
仲要老母極快拆隻手出黎俾人睇
你地唔駛估我係邊個 係我部處好哂先送個女返學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞