東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
繁支人均收入咁低
喺香港求其嫁個搵廿幾三十K嘅港男
可能對佢哋嚟講已經係少奶奶
其實台灣人係叫中文,但佢地黎到香港都知道香港人唔會咁叫法,所以先叫普通話
平時班奶台狗做咩唔見曬
係,呢幾年多得班奶台狗,班繁支黎香港只要講句台灣來的,你地香港人就會就哂佢當佢上賓,又會主動講普通話
仲要同台人say sorry 話自己國語唔好
講起台灣人既"中文"
呢種叫法好撚on9
中文有咁多種話
有廣東話 客家話 國語 etc.
佢地會叫國語做中文
然後當其他話唔係中文

有時同佢地打廣東話
佢地多數會講"可以說中文嗎"
真係聽到都覺on99
唔好咁啦,澤仔會hang機㗎
個成年男人咁樣影+鬧兩個女人同啲細路 會唔會太冇用呀 唔理佢哋拗緊乜 一個大男人咁做真係好垃圾
我又真係未見過香港會屌爆人地個鼻大大聲聲話自己冇錯唔洗道歉再拎官威壓人,仲要搵一大堆打手抹黑加滅聲。仲要有入藉人仕出聲叫受害者收嗲

繁支世一
你都好垃圾,仲有d 弱智
唔知年事咩事就幫左啲臭閪先
呢兩個女人賤種搵交嘈先
所以未過左黎香港囉

醜死了
你驚佢代香港道歉好過啦
佢都係專心同佢老婆環島同埋搞掂D鴨血撈麵算啦
真啊,台灣人就係因為佢地個垃撚圾社會有一大堆反智嘅條例,搞到大家永遠無得直來直往、直球對決,就算要屌都要就住就住,或者要兜一大個圈先屌得,咪搞到啲人面皮厚晒囉

但係記撚住呀,你個垃圾國家係咁咋,呢度唔撚係啊

仲要啊,呢兩件臭閪去到最後仲要扮傻閪話會唔會係關愛座嘅定義台灣同香港唔撚一樣,我心諗你扮乜撚嘢啫?喺台灣扮傻就或者有用,因為佢哋同簡體支那一樣講求人情味、大家互相、凡事求個圓吖嘛,但係呢度係香港呀,我哋唔撚受呢套㗎

喺香港扮傻閪只會俾人踢爆然後再鞭屍,你落唔落到台關我撚事
影小朋友喎,你真係sure ok?個小朋友仲要唔係大吵大鬧個d。一個男人咁樣公審小朋友,你好支持?
真,重上撚埋東張西望

我係佢老闆直頭直接叫佢唔洗再返工,咪撚影衰晒
原來公審小朋友係ok,你ok咪得囉,支持你
有咩唔ok 反正大個都唔同樣
你搞得人地就預左啦
有事要求人就小朋友前小朋友後 到做錯野又收埋個細路
我20年前都係小朋友 咁點
依家公審緊小朋友? 你白卡持有人?
Fb生仔要考牌日日都有堆小畜得罪人
係咪唔講得?做乜都大曬?邊個無做過細路
有小朋友9歲殺人喎 咁係咪又唔拉得呀
有事就拎個細佬仔出嚟做擋箭牌

條臭西又何嘗唔係用個細路嚟R位坐?
哇原來公審緊個小朋友唔係個屌穿鼻老母
批個居台證比你先老鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞