東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
我唔介意 依家重決定留係腥港都一律當係間碟

就算無BNO 既本土香港人 都重有澳洲同支拿大pathways
台狗
劃哂位都要讓?!CLS㗎,咁唔使比多啲錢買坐位啦,個個扮跛屈人讓座就計劃通
唔鍾意咪撚黎囉 香港人欠左你班繁支咩
其實2022年頭台灣=繁體支那已經穿左煲
仲睇唔開去台灣 或者死留台灣唔走 冇人幫到佢地
係 支那蝗虫母蜋蜋

咪撚再扮蟹 用繁支 洗走 支那蝗蟲依個朵
其實香港既關愛座一直唔會讓比細路 更加唔會讓比細路老母
連日本都係(日本連老人都唔讓)

段片傳去外國只會影響台灣國際形象 所以由佢傳仲好啦
講到奉旨咁就擺明心態唔好

fb啲人都幾好笑
一日唔攪到上差館 拿身份證出黎核對身份一律當 蝗虫母娘娘
台灣呢類生番國家我就唔想去
但綠營係死要面, 為左抹去不遵守港澳條例救援港人的差勁形象
於是由官方到民間都瘋狂砌香港人生豬肉,王喜事件就係好例子

而呢條白卡台媽係咪受到台灣政府抹黑文宣影響而對香港人有極大敵意都係需要研究

正如有份斬人班香港藍絲都係受香港投共法棺同黨媒鼓動
隔住個mon都聞到個八婆係臭㗎啦,ching係咪剛剛放出嚟?有無咁饑渴呀?!
台女本身就係咁都需要研究?師兄病得幾甘下
想講條女係台灣一樣都係會咁反應 只係台灣批鬥座會讓比細路+最嘈最大聲既白卡老母所以上唔到熱門
而家上到熱門係因為香港關愛唔會讓比細路+細路老母 佢炒車仲以為自己岩先柒出國際先上熱門喳
來自台灣的台灣媽媽
佢唔會覺得自己好作撞?
不過呆灣人不嬲都作撞嘅
日日揸私家車返office 果班
台港友好,奶咗先至講
去過台灣旅行就當自己好了解台灣
台灣有大量呢類白卡相機判官係事實

但條友顛到如此會唔會係睇開中國環時或綠營的抹黑而特別憎香港人都係重點

等於有段時間國外咪好多亂刀斬/開車撞平民
凶手殺左人係事實, 但都要爆屋查電子儀器查班人接觸開咩資訊
不嬲係先到先得
我了解香港人
好過啲支那人(包括支那出生既腥港人)

去轉台灣旅行要查家宅
讓唔讓座其實真係關佢老母事咩
我男人老狗一個,之前抱住成個一歲呀仔坐地鐵睇醫生,坐五個站都已經有兩個人問我洗唔洗坐低啦,其中一個仲要係個60幾歲既呀伯,仲同我講「喂、後生仔,安全啲好,咩住咁重細路仔坐低好啲,小心跌親」
成件事根本就本末倒置。
有需要就會坐、乘客不分男女老幼、有需要就會讓
唔好搬出台唔台灣、係唔係女人、係唔係媽媽出來攻擊人至得架
見係呢個咁既死八婆,嘈喧巴閉,佢仆街我都唔撚會讓
橫蠻霸道仲要覺得自己好岩...全球臭閪共通點就係利用自身弱勢去引發人地同情心...萬一得唔到目啲就會撒野!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞