東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
台灣人話自己講「普通話」,而唔係國語
睇怕講日文都唔可以估人係日本人
睇ptt 嗰邊都6/7成人屌返香港人轉頭
台灣最美的是。。
繼續死撐啦

支那人劣根性黎

點解支那人有別於其他亞洲黃種人

因為佢地DNA 入面無羞恥心
咁為人設想又做咩會喺fb 出片
咪撚玩啦,細路都要讓?幾時有D咁嘅規舉?仲要大條道理咁,咁撚矜貴唔好撚搭火車啦屌
台灣啲低等民族想扮上菜
科技帶黎既問題

唔讓就唔讓話之佢講到落車

而家搞到有鏡頭個個上哂身上埋電視
依家興老人家讓座畀細路
見過好多次
死臭閪 推個細路出黎攞著數
呀豬呀狗無錢唔識英文都走到去英國加拿大
真係得垃圾先會想去台灣
Priority seat
死撚返去台灣囉,香港人無撚欠你㗎冚家產

係你地呢啲台灣人教我人在屋簷下要Dup撚低個頭做人㗎,而家到你喇,Dup低個撚頭啦臭閪

屌你老母,你嗰啲垃撚圾台灣文化呢度唔撚Work㗎,乜撚嘢人情味、大家互相同我去含柒啦

Ptt班傻鳩而家係咪集體崩潰緊啊?

好撚慘囉,事實證明人地寧願揀件香港賓洲都唔要你班28K濕鳩可憐賓洲啊,係咪好撚嬲好撚嬲啊?

幹拎老母雞掰,起洪幹啦

安那?不爽喔?樹哇懶教啦

台灣呢啲狗屎垃圾地方,餘生都唔會再踏足,等停水停電陸沉啦
仲有你啊,濕鳩SimonTW ,咁撚快就割席,有無賓洲㗎?平時攞彩唔係爭撚住行第一㗎咩?而家拍下蘿柚走撚咗去?

收皮啦廢閪張奕鈞,你老母俾狗屌啊
呢個珍
其實咪又係同一種語言

改個名就自欺欺人話唔同語言
讓佢老母,幾時變到唔讓係罪
大肚婆老人家個d都算,
細佬仔點解要讓?佢仲跑得快過我
咁想坐好心撘的士啦
俾我見到呢啲嘢?當面屌撚到你傻啊,點撚樣啊?告鳩我公然侮辱啊?含撚啦去
兩隻畜生,開口話自己bbc,dllm哩度係中國香港啊台灣狗
我有好多台灣fd都好善良,唔會做呢d小動作搞人,但佢地見到呢單都教精我,台女就係咁操作,其實不斷升級都無乜目的,就係為啖氣搞人
上東張咁想出名
幫幫佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞