東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
一樣
咪一樣係普通話 因為少少唔同就轉第二個名 懶撚係有分別咁

咁加拿大係咪加拿大文 美國講嘅叫美文 得英國講嘅先叫英文?
竟然冇人講條藍衫女幾大波
Lm
除左大肚婆一定讓 老人如果生猛未必讓 細路一定唔讓
個老母自己坐仲要求人讓 on99
佢講自己係台灣人係以為香港人會幫班台狗含撚比班崇台撚吹捧到分唔撚清莊閒呢到香港黎架 我地撚會理台灣點撚樣教呀

同中國一樣錯係永遠唔撚會認 簡體支那
屌你老母地震又喊撚哂口叫香港比錢你養撚肥左就咬番香港人根本同中國一撚樣
一個社會垃圾先要成日講明要乜要物
衰撚過支那人
支那人起碼搶完就算
呢兩個台灣媽媽,咁啱我搵到喺台灣都有類似嘅新聞
走左班車停緊紅燈都硬追硬上車,仲要話我帶小孩
連個司機大哥都要屌柒個老母
https://www.youtube.com/watch?v=SSu70-Nstg0&t=428s
屌你老母 死開啲啦 認親認戚
咁你咪講下有咩分別lo
兩岸一家支
揸機嗰個C9

偉光正嘅台灣人係唔會做任何柒嘢
福建蝗蟲收皮啦
一時又屈國語唔係mandarin
一時又屈閩南話係台語

明明台灣個島就一早有原住民
得罪講句,論人既質素,香港先係繁體支那
五眼國家其實係五個唔同語言嚟
我最頂唔順係見過有個阿婆讓比個細路,阿婆你企都未企穩就咪讓啦一直唔明點解要讓比細路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞