東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
我覺得台灣人繁支好多wor
係外國見得多 唔同地方嘅人
年中要請唔少識中文嘅人做 Casual工
台灣人質素無得同真正香港人比
普遍成個鄉下人咁 又井底迷信
大城市嘅支那人唔講政見仲有學識過台灣人
人地都讓左個位比佢,講到老馮咁忍唔住屌下好合理
我講既係自私自利果方面
台妹變咗台嬸生埋仔都仲要做狗公
成班可悲仔
好多支那閪扮台灣人架,我到而家都認為條臭閪係支那閪。
其實真係唔明你地呢d人,有時明明自己人無錯,都幫外人奶埋鞋底踩自己人,不過今次進步左,無代香港人道歉
係架,簡支就擺明殖民主,老大哥心態,簡支就因為香港人唔係白人同呢幾年有班奶台撚自貶身價搞到佢地覺得香港人好蝦,黎到香港講句我是台灣來的就可以打橫行 你班港燦會就哂佢,包括講普通話
你新來港人士黎架?表面證供一定係郁手發癲嘅台女更加大罪

如果大家都有錯,台女就衰多兩錢重

台女母親要不要看看影片裡面自己面目猙獰的樣子,事後還在裝可憐,這是要給小孩教育什麼?

還有,不要把責任上升到其他台灣人身上,我的台灣朋友素質都很好,她自己一個人荒謬是她個人的事
係架,簡支就擺明殖民主,老大哥心態,繁支就因為香港人唔係白人同呢幾年有班奶台撚自貶身價搞到佢地覺得香港人好蝦,黎到香港講句我是台灣來的就可以打橫行 你班港燦會就哂佢,包括講普通話
兜乜柒,呢個係繁支黎
佢操作好勁喎,根本係存心搞大件事
報警,主動長文控場,拉在港台人小圈子,上升港台對立,大埔講唔掂就去屯門,強調「台灣、媽媽、小孩」三大keyword企道德高地位,再上電視做多次drama

呢位台女可以為咗個小小關愛座就玩到咁盡,真係正宗癲婆黎,以後每個香港人遇到咩事真係要拍片保護自己
就係拍片條無知的旁觀者累事

王喜單野台灣班立委造謠屈香港人偽造文件同做間諜
結果呢次明明有證據證明台灣人錯就煙滅證據
陸配
自稱台灣媽媽
哈哈哈.
有份屌就讓
陸配
其實不相伯仲
個台灣媽媽明顯係隱瞞重要事實, 當中有指控係不實
而條港人明明手上有證據就扮厚道唔撚公開

如果有人做錯事而知情者故意協助隱瞞都係有錯
就算調番轉係香港人理虧而港人拍低左而護短唔公開我都會照屌
陸配
讓座原則係「邊個更有需要」
就算係年輕人 如果隻腳有傷 /好攰
都係合理理由坐關愛座

同老弱婦孺無關
.
陸配
民眾黨賤種
歪理同高虹安一9樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞