東鐵讓座衝突|自稱「台灣媽媽」發文:或許港台博愛座定義不同

577 回覆
5 Like 567 Dislike
應該要長命百歲百病纏身一貧如洗眾叛親離絕子絕孫
呢次好在有拍片的香港人是非不分死都唔交片
故條故意老屈的台灣西完全無後果

而果條是非不分的香港拍片人又無大局觀去諗台灣人一時又屈香港人間諜一時又屈香港人霸凌外國人對香港人國際形象損害好大

正如彭督講香港會比香港人整死
一班唔坐公共交通工具既人
以前冇劃位
自己鍾意讓就讓
死返去台灣啦,無人歡迎你啊
香港師奶唔同台女癲都好正常,我諗佢都無估到會搞大咗,平時呢啲野嘈完就無架啦

畢竟個台女可以為咗咁少事就花費大量時間去追擊個師奶,如果奉陪到底可能蝕time cost比佢,真係唔值得為咗個癲婆浪費寶貴時間嘅

其實呢單野又唔算有咩國際形象可言,咪就係只影響講Mandarin嘅人囉(但台灣人都切割個台女),唔通日本人會咁樣打鑼打鼓咩
扮乜撚繁支,腥港人就腥港人
國際形象本身就係同儲錢一樣,係累積而來的觀感
正如中國人係加拿大人肉霸位, 呃福利,周圍大小便

當然唔係所有中國人都係賤,結果儲埋就令人唔喜歡中國人
14e 有99.99999%都係垃圾
Taiwan no.1
又係台狗搞事
台媽都係臭閪
大J同mai san個po有好多連登仔話係香港識兩文三語其中一種就得喎
仲有 "英文都係法定語言"

個台灣婆一開始都係講英文
原來"入鄉隨俗"依句說話係睇人黎恰
要坐撘的士, 小巴

人地講到明

我都講到你明 你老母做雞
咁佢話咗你知有無錢未?
不滿咪躝啦 繁體支那
屌佢老尾啦
細佬玩左成日好攰有需要坐?
咁點解要玩到咁撚攰先?
去玩叫有需要?
現在台灣政府同台灣綠營立委組團屈香港人係間諜
長此下去香港人都會比人當係犯,就算想出國轉環境都恐怕受影響

當然樓上果習近平先生#21598就會扮唔明
當初諗關愛座出嚟條冚家鏟應該拉去打靶
我頭先睇多次片主師奶fb,佢最後決定授權比「台森」,應該係台灣東森

片主都有為影到細路say sorry,應該都係想平息件事,但有幾個傻西追住片主咬,即係曲線push片主授權啦

台女可能好享受自己搞呢個drama出黎呢
啲台灣人就係咁
好鍾意將啲好少嘅事拉到去好大咁樣嚟講

我們台灣人不是好欺負的
就這樣對我們台灣人呀
我們就是太善良了

成班都係黑人范范
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞