我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
我想問喺唔換火牛嘅情況下仲有冇Upgrade嘅空間?(例如換13代Intel / 40系列顯示卡等等)
咁i7好d
請問係咪唔打機都要顯示卡?
Mon要FHD應該ok
以下為我今晚既決定
GALAX 4090 (單買)
MSI Gaming x trio 4090 (砌機)
MSI Suprim Liquid (單買)
MSI Suprim x (砌機)
MSI Gaming Trio (單買)
ASUS Rog (砌機)
Asus Tuf OC (砌機)
ASUS Tuf non OC(砌機)
Giga Gaming oc (砌機)
Giga waterforce (單買)
Giga Master (砌機)
Inno3d OC (單買)
https://www.faroll.com/product/3869/10msi-optix-mag274qrf-qd-27-ips-165hz-1ms-hdr-g-sync-compatible-gaming-monitor

想問聽日直接walk in過黎買e隻mom有冇貨?
想問多樣tap n go信用卡消費卷比會唔會收手續費?

Thx~
其實.850w一定夠

4090 Undervolt.用好少電
你可以就咁一粒i7 12700就得

唔使display card
5700X得唔得?
唔得.冇內置gpu
Sorry 唔識睇咁5700G可以?
點解一定要amd
itx 牛有邊隻可用? 3070
fsp dagger pro 650w
我覺得都係咁上下

起碼唔會玩APU先
佢後面制係set三段速.

但係最後你都可以用軟件手動set轉速

你將個粒制set最高轉速先.

再用軟件玩
但點解個個都話要1000W先夠用? 我仲以為我依家呢個Spec用850W已經Chur到好盡冇得Upgrade….
自己睇完資料問完之後砌咗個LIST
https://www.faroll.com/customize#MzE5NCwzNjI4LDM4NTIsMzg1Miw0MDYyLDQyODIsNDg5Miw0ODk3LDUzNzQsNTYwMw

如果控7K左右係咪無問題 有無地方可以改善得好啲
無嘅話就準備落單
你係砌機
笑撚死原來一直講錯咗5700x 5700g
唔好意思 我係想問7600x,見有連底板買嗰個優惠
如果想要最細機箱裝到 msi 4090 suprim x 有邊款箱推介

同埋放枱底多塵 希望有mesh方便清潔
咁可以

有igpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞