我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
唔好意思再問聲
純粹想知邊日到
悠2個server會唔會到12,13號入唔到?嗰個都搶卡
我睇下今日上下架
我server其實夠頂同時好多人既
我就兩睇

散熱好唔好先係最影響張卡耐唔耐用

所以風冷要睇返你簡果張卡散熱成點

長期8-90度以上分分鐘快壞過水冷卡

尤其而加4系熱量
我公司server係放起海外的
部機bios係咁短快beep beep聲係咩事
Google話係火牛有事?
巴打你個status係出貨中?
我4號落單, 而家仲係備貨咋
用緊部機都7年,D野換下換下捱到而家,
最近覺得打機執相都有D慢,2K 打機120fps夠但會dropframe,
想問如果想upgrade點換最好?想upgrade完夠玩多5年先諗
等唔等13代好?定12代夠用?
如果砌過部好D,有邊D野可以用返?thx

CPU: i7-6700
GPU: RTX 3070
RAM: 2666hz 16G*2
PSU: 750W
SSD: evo860 1TB *2
HDD: WD 4T *2
垃圾atx機箱
要真係check左先知

不過你試一樣野先

你熄左部機先.之後你開機.開機3秒後.再禁多次開機制.部機會唔會自動熄機
咩型號.我上左先
聽日會送到
會呀會熄
畫圖用6700XT 係咪同3060TI差唔多
係咪插錯hdmi 去底板?
我之前就係,好耐無砌pc,

唔知道原來hdmi要插返去顯示咭
1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,399

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x WD Blue WD20EZBX 2TB 7200RPM 256MB 3.5
價錢:$419

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [優惠]配ASUS 3070或以上顯示卡 FSP火牛減$200
價錢:-$200

1 x [10月優惠]ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 10GB GDDR6X LHR (可單買或砌機)
價錢:$6,250

1 x [9月優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$949

1 x MSI MAG FORGE M100A RGB Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$299

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $12,114
https://www.faroll.com/customize#Mjg5MSwyOTg3LDQ5MjYsNDk2MSw1MDcxLDUxNTEsNTI1OSw1MjU5LDU0MzIsNTU3MSw1OTcz

如果改成咁呢
香港有冇入尼隻支架
https://www.phanteks.com/PH-VGPUKT-4.html
屌 原來自己on9 冇插實mon 條線
GeForce RTX™ 3070 VENTUS 3X PLUS 係未伏? 配i5 9400f
for both ??
Thanks
又唔會伏.而家買3070唔抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞