我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
唔使 用返呢隻 唔洗浪費
咁樣有冇問題?

1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,399

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]MSI Radeon™ RX 6700 XT MECH 2X 12GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送Giga AMP 900 Mouse Pad)
價錢:$2,999

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,294
https://www.faroll.com/customize#NDA0MSw0OTI2LDQ5NjEsNTA3MSw1MjU1LDUyNTksNTI1OSw1MjgxLDU1MTA
1.
我覺得俾盡3060ti就夠 有餘錢可以cpu上埋5600 不過如果真係升cpu 記住更新bios先

1,
如果你想買2tb ssd c720 2tb都夠
3080 目前最抵玩一定master
咁一定vk雖然支牌

Nzxt一向冇cp值可言
可以既

但hdd 我會2tb 抵玩過1tb太多
唔會 咁樣係一個好做法

底部再加多少少風扇
我可以入
想知夠唔夠fc140打
你等到4060出個時 應該 30系都差唔多清完

你可以選擇等或者執平貨30系
試下熄機 蚊火牛線 蚊底板電 一分鐘後放返入去
Msi 就ace

Giga 就master

Master一定唔差 而且根據價錢 master遠遠平過ace同hero
冇問題
睇落有機會

技術上同thermalright 一樣
不過數量好似勁d
喊出嚟
個Mon update failed
開唔返點搞
依家試過曬冇裝卡開到機 係裝左display卡 debug燈先會長著vga 但係張卡係尋日新買既 尋日仲玩得好地地 依家張卡仲著燈轉緊 但係就冇畫面
用左半年咋
我都係淨件 星期3落單 都係未出貨 可以幫我睇睇幾時到?
等con單比錢買牛,想問平郵係邊間,驚13號前未到
三號晚落既單
唔知聽晚收唔收到?唔該哂
啱先重整手指加ram插另一個slot, 成功裝到windows, 但部機lag好lag, 禁個制都要load成半至一分鐘
Mon update?

搞咩黎
更新firmware有多啲mode揀
你tg pm 我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞