我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
有冇啲細啲可以hand carry但裝到310mm卡嘅itx機箱越細越好
想問下 4080 同4090 大概會係幾錢?大概就ok
Hi 悠二,如果諗住用 34吋 21:9 UltraWide Monitor (2K),呢條List係咪都夠玩市面上所有嘅遊戲?

另外機箱到,想問下有無其他選擇,唔該晒
有無得再細小小或Fancy啲嘅但如果要大執就唔洗了,我Google左下,呢隻好似CP值都高

想順手問下,打機來講I5係咪都夠?如果係打Total War個啲,會唔會Lag

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,330

1 x Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$839

1 x PNY GeForce RTX 3080 XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Triple Fan LHR 10GB GDDR6X
價錢:$5,250

1 x ADATA XPG CYBERCORE Series 1000W 80 Plus Platinum Fully-Modular
價錢:$899

1 x ASUS Prime AP201 Micro-ATX - Black
價錢:$599

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

2 x Be Quiet! Silent Wings 4 120mm PWM High-Speed Cooling Fan
價錢:$320
想問下部機間中都會畫面定格咗唔郁係咩問題居多
不合照嗎
悠二 如果上來砌機 加自己搬走 會唔會有得即日拎
(想Weekend玩)
悠二巴

想砌部機主要打機用 得閒剪下片

中意玩GTA, Forza Horizon, Cities Skyline

一萬蚊內做唔做到?

你預可能兩三日

不過黎緊紅日 所以你今日落預下星期頭
同我同事講得的了

維修個part唔係我做的
多謝
想問如果買riser cable俾40系display card用係唔係應該要揀返pcie 4.0?
msi 6650 XT準備返貨

但可能要等等
nr200p得唔得
4080就真係未知

4090的話.最新消息係12-18K
Pny呢張野冇貨了.轉ROG 3080 / aorus master 3080(下星期返貨)

adata隻野都冇了.不過可以轉pf1 1050.呢隻都抵玩
9估 GIGA waterforce應該17999,MSI Lquid 17499, 跟住應該到Asus ROG 16999
定格.但係唔係連d聲都卡住埋?
呢個你Yujihw PM我
會玩咩解析度同hz先
最好
地方所限
thx
咁的話,到時可能要買水冷卡

其實可以

你可以望下NR200P
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞