我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
悠二巴 想問下1萬左右筆直 點可以砌到盡
會打機ow2 apex fifa
2k 144hz
咁樣乜都夠了
1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,399

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]MSI Radeon™ RX 6800 XT GAMING Z TRIO 16GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送AsiaHorse 黑啡 Mocha 火牛線)
價錢:$4,799

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,094
https://www.faroll.com/customize#MzMwNCw0OTI2LDQ5NjEsNTA3MSw1MjU5LDUyNTksNTI4MSw1NTEwLDU4OTY
都貴

應該貴過而家980 Pro再一兩百
amd 500即

我之後都有講.如果佢肯賣平d就得

咁始終.做到既
我有Group到分享今代giga點樣唔錯既.今次我有詳細去分析

z790 中低階Giga幾乎嬴哂

高階除非佢平.唔係唔好諗了

b650佢都係唯一MATX入面正常
6700 XT 起3060 ti 3070中間

除非你玩光追.不過我覺得呢d價位.玩光追都冇咩意義
星期三俾錢 最快幾時收到
撰左特快
俾個訂單編號我
唔該悠二巴
6650xt有無貨
黎緊會返

目前冇哂
今晚送到
會唔會好似飛馬咁有條平價team dram gen4.0 1tb之類
Team就不可能.要諗下其他.我都度緊
有無啲眉目?
暫時真係未收到13代價

但我估同當年 12代香港出差唔多

或者平少少咁

但12代高階cpu應該下星期會降價
部電腦裝裝下windows 10就會冇反應或者重啟, 想問下咁多大佬會係咩原因或者部機邊part有事
sry 好似錯po
係新機黎?
唔係, 舊機嚟的。有日開機彈咗0xc000000f, 諗住重裝windows, 點知advanced startup menu 同手指裝都唔得
你試下重插ram.或者只係插其中一條試試
都係唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞