我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 38 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
咁平 係咪有伏
大陸牌子,同msi giga 嗰堆貼牌差唔多?
悠二巴打
我諗住年尾想砌部機黎玩4k 144
budget 25至30k
係咪都係直上4090加13代i7就一勞永逸?

同埋有個問題就係我間房用緊啲濕尻書櫃枱
驚塞落枱個窿到部機散唔到熱
甚至係太大部擺唔落
如果擺腳底附近會唔會熱死自己

始終係支牌
冇錯.i7 + 4090.基本上已經係玩到4k 144了

今代硬件熱呀

我會建議真係熱.開冷氣算
呢張冇哂貨了
cpu方面.玩4k應該都頂唔住

頂住玩2k 144

你不如換隻2k 144算啦.唔好玩4k 144了

你玩4kk 144.真係要成部砌
會唔會有3080 bundle優惠
想要點bundle先
Bundle 12代CPU/水冷有冇得諗
我有bundle z690板.

你可以望望

同埋都有火牛
我都知部機廢 我用緊1080 75hz
諗住一買就買個好啲4k 144
有睇過msi mag274qrf-qd 2k 144
同lg個隻都係差2k
但係要焗住升ddr5
唔該悠二
咁我成套砌洗唔洗聽日9點搶落訂?
定等你第二水先會比較好
我諗住靠你出list

同埋而家啲新機洗唔洗要獨立插頭先夠put
因為我而家1070都係插萬能蘇用
早知忍吓手喺悠二度買
悠二巴打, 嚟緊想砌部機打機同剪片, 想睇下你對以下 config 嘅意見, 唔該晒!

- 顯示卡想等將來出咗 4080 再考慮
- CPU i7-13700K 有得預訂嗎? 係咪10月20號會有?

1 x Intel® Core™ i7-13700K BOX 行貨
價錢:待定

1 x (預訂) ASUS TUF GAMING Z790-PLUS D4 LGA 1700 DDR4 ATX
價錢:$2,499

1 x [9月優惠]G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,040

2 x WD Black™ SN770 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,520

1 x (預訂) MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$1,399

1 x NZXT H7 Flow Tempered Glass E-ATX - Matte Black
價錢:$1,149

1 x Valkyrie C360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$699

1 x [10月優惠]Lian Li UNI Fan AL120 ARGB 3in1 - Black
價錢:$599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,985
https://www.faroll.com/customize#MjM4Niw1MjExLDUyNzcsNTI3Nyw1MzcwLDU0MTEsNTkwMSw1OTQz
msi giga Asus 既mon都係大陸廠貼牌?
呢個我又真係冇問

其實有d野.如果我冇.你可以照問.我睇唔哂咁多產品
20號就有

火牛.用FSP / Thermaltake GF3啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞