[JUPAS-HKUST] 科大JUPAS/NON-JU升學資訊

604 回覆
36 Like 1 Dislike
Ust account係咪好chur
我都係想有u life姐

UST都chur㗎啦,但係u life同學術係balance到嘅

驚淨係讀書都chur 爆
自己又唔係勤力

呢樣真
雖然你唔勤力,但你周圍d人好撚勤力
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
只不過ust grade 太爛
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

UST都chur㗎啦,但係u life同學術係balance到嘅

自己又唔係勤力

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己又唔係勤力

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

自己又唔係勤力

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

自己又唔係勤力

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

仆街唔好喊

自己又唔係勤力

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

仆街唔好喊

科大busi都有咁chur咩真心

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

仆街唔好喊

科大啊
有個frd讀busi
又上莊又drama 又danso 都過3
有個frd讀busi
又上莊又drama 又danso 都過3

中3
英4
數5
通3
phy4
chem4
ict5*
博唔博ust engine好

啱,睇你想讀邊個
Biomed VS BIBU
A1只有一個

不過老實講,差1.5都還好
A3一定一定要好穩陣

我諗都喺BIBU嘅 但如果interview加0.5-1分應該可以一戰 ust science就喺穩陣 但唔知A2定A3?

咁搏一搏就A1 BIBU啦

我當年太驚,放咗超穩陣嘅UST science做A2
唔驚就A3 science啦
A2有冇咩都穩穩地嘅科想放?

其實我就諗緊如果science排A2其實A3都應該唔洗理 但我驚如果符碌碌入咗A2 就會冇咗BIBU呢條路

說實話business school入BIBU好似易啲
可以改放SBM A2 SSCI A3

不過留意返呢啲細節

SBM點解會易啲入嘅?

相對地靚grade過science school

炒曬business D courses
math, stat, econ, finance, 全部A曬

意思SBM啲嘢會易啲?

其實我就諗緊如果science排A2其實A3都應該唔洗理 但我驚如果符碌碌入咗A2 就會冇咗BIBU呢條路

不過留意返呢啲細節

SBM點解會易啲入嘅?

math, stat, econ, finance, 全部A曬

意思SBM啲嘢會易啲?

No, science school grade爛啲

不過留意返呢啲細節

SBM點解會易啲入嘅?

意思SBM啲嘢會易啲?

易唔易睇你自己
busi mean 有B, 唔代表你會有B or above
science mean 得 c+/b-,唔代表你會拎唔到A+

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

仆街唔好喊

fina好撚chur啊屌你

呢樣真
你覺得個結果會係點呢

間間u都有人都勤力讀書
溫左書先得C+
人地u 輕鬆有B+

屌搞到我依家唔係好想揀

自己取捨啦,大學生喇

條路自己揀

仆街唔好喊

fina好撚chur啊屌你

講真 math呢個成績唔好入去做炮灰

可能人地想搏下呢
但老老實實
4真係抆水

可能人地想搏下呢
但老老實實
4真係抆水

其實你best 5 得21我建議你都係A1 ust science就算
A2/A3 就唔好再揀ust

不過留意返呢啲細節

SBM點解會易啲入嘅?

意思SBM啲嘢會易啲?

易唔易睇你自己
busi mean 有B, 唔代表你會有B or above
science mean 得 c+/b-,唔代表你會拎唔到A+

好玄 不過anyway thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞