[JUPAS-HKUST] 科大JUPAS/NON-JU升學資訊

604 回覆
36 Like 1 Dislike
痴線佬

係咪有望做你師弟啊

痴線佬

係咪有望做你師弟啊

過嚟科大討論區吹水啦
依家我同上年BIBU 個lower quartile 差1.5分 未計interview 我諗都喺0.5分參與分 如果搏A1搏唔搏得過
依家我同上年BIBU 個lower quartile 差1.5分 未計interview 我諗都喺0.5分參與分 如果搏A1搏唔搏得過

其實A1存在嘅意義係搏嘅
A2 A3夠穩陣就得
唔好入科大呀!!!!
冇咩人入尼問係咪即係冇人想人科大
冇咩人入尼問係咪即係冇人想人科大

我幫你地簡啦
入哂科大engine就岩

A2 A3夠穩陣就得

但喺我就諗緊A2擺咩好 因為如果好似之前嘅poly biomed 應該都喺要搏
唔知qsa會收幾多分呢
揀咩 Hell 好?
u
唔知qsa會收幾多分呢

呢啲新科緊係搏一搏
數底ok!
唔知qsa會收幾多分呢

呢啲新科緊係搏一搏
數底ok?

A2 A3夠穩陣就得

但喺我就諗緊A2擺咩好 因為如果好似之前嘅poly biomed 應該都喺要搏

A1搏得
A2 個分=median
A3 個分=Upper Quartile

啱,睇你想讀邊個
Biomed VS BIBU
A1只有一個

不過老實講,差1.5都還好
A3一定一定要好穩陣
唔知qsa會收幾多分呢

呢啲新科緊係搏一搏
數底ok?

數底唔好就自己睇路
有5個math required courses
1個stat course from sosc
pish

A2 A3夠穩陣就得

A1搏得
A2 個分=median
A3 個分=Upper Quartile

啱,睇你想讀邊個
Biomed VS BIBU
A1只有一個

不過老實講,差1.5都還好
A3一定一定要好穩陣

我諗都喺BIBU嘅 但如果interview加0.5-1分應該可以一戰 ust science就喺穩陣 但唔知A2定A3?
Why HKUST Engineering?
https://youtu.be/bQoNAkW1YSM

QS Engineering and Technology Ranking:
Ranked: #15 (HKU: #27, CUHK: #50)
No. 1 in Hong Kong

呢段……幾耐以前?

上年啫,片入面其中一個係ESU 上莊p嚟嘅

邊一個

最右

柯寶都識 師兄你有d熟面口

Stalk過ESU

屌原來ching真係gay
請問reg day其實有咩做? ocamp係咪reg day報埋?

Non-Ju?
http://fys.ust.hk/checklists/local-students-other-qualifications

係呀 non-jupas呀,咁ocamp到時reg就ok?
痴線佬

係咪有望做你師弟啊

過嚟科大討論區吹水啦

好多嘢睇唔明
痴線佬

係咪有望做你師弟啊

過嚟科大討論區吹水啦

好多嘢睇唔明

請問reg day其實有咩做? ocamp係咪reg day報埋?

Non-Ju?
http://fys.ust.hk/checklists/local-students-other-qualifications

係呀 non-jupas呀,咁ocamp到時reg就ok?

係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞