[JUPAS-HKUST] 科大JUPAS/NON-JU升學資訊

604 回覆
36 Like 1 Dislike
科大
想問係唔係所有新生都係會係入左FYE programme而係包一個sem住hall?
利申:non ju year 2 entry

總之first year at ust = fm

咁我洗唔洗申請左hall先?因為我見已經入到個reg hall page. 但我19號先係reg day
定要等email黎?

如果reg到reg咗先冇壞~
想問吓用ust calculator 計分 計完大概同mean最多差幾多先好擺A1搏吓

嗰個median嚟㗎,放A1嘅點都搏啦

等你子耐啦maec痴線佬巴打
係啊sorry講錯係median

Euler ching好耐冇見

我記得你話過
但我未必有啊

想讀maec可以入左sbm先,再declear maec
比入ssci易好多
前題英文lv4

如果條路咁樣行應該要點做?
Jupas 擺咩?入到去再申請?

JUPAS 入 SBM (no major)
Year 1 讀一堆SBM required course
再揀MAEC as your major
科大

engine

悔終生
Ust BBa fina vs ecof

ECOF>FINA

同學想做啲咩先

同學想做啲咩先

邊面flexible d?

同學想做啲咩先

我覺得咩major 唔重要,最重要係睇你個人

同學想做啲咩先

我覺得咩major 唔重要,最重要係睇你個人

Between 兩個都有fina, 不了
想問係唔係所有新生都係會係入左FYE programme而係包一個sem住hall?

咁我洗唔洗申請左hall先?因為我見已經入到個reg hall page. 但我19號先係reg day
定要等email黎?

謝謝你

有咩問題去科大post問我地

定要等email黎?

謝謝你

邊度嘅post?

科大討論區

定要等email黎?

謝謝你

邊度嘅post?

[HKUST] 科大討論區(29) - 放榜仝人:成功近在咫尺
https://lihkg.com/thread/316207?ref=ios

謝謝你~

Ching咩科?

謝謝你

邊度嘅post?

[HKUST] 科大討論區(29) - 放榜仝人:成功近在咫尺
https://lihkg.com/thread/316207?ref=ios

謝謝你~

Ching咩科?

Chem

去科大post再討論啦,呢度不了
UST Qfin 係咪chur撚死
當年夠分有餘無放到,去左第二科
結果都係chur撚死,有d後悔
UST Qfin 係咪chur撚死
當年夠分有餘無放到,去左第二科
結果都係chur撚死,有d後悔

唔係
河仔ching 入到嚟輕鬆爆4
math1014 mt 99分
help pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞