【七月A-1 Pictures 百合槍戰原創新番 真最後一個POST】Lycoris Recoil 莉可麗絲 (18)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
仲諗住可以挑戰小圓
不過無得咁講既
Gundam BD....

我覺得應該電鋸人大機會啲

特別係bamdie好明顯今次直頭放youtube當模型宣傳片
後面劇情太on9冇計
掉番轉睇喺2022年
有4分1個小圓已經唔差
本來A1預呢套野過5000已經要還神
只係比班新手玩下之作
點知盲拳打死老師傅
Twitter follower數過左都好勁啦
而且LR本身要執執d劇情硬傷既位
2018年:ゾンビランドサガ:23,178枚
4年je
難怪要開2月event

A1調期都俾你啦

同埋好似得LR個P仲係冇job

唔知係咪已經預咗後續作品
仲有其他週邊
$ony:發財發財發大財之餘又可培訓新人
後面劇情一定有啲影響,但就算做到完美,應該都好難多到三四倍銷量時代唔同,今時今日上網睇又快又方便,買得bd我諗8成都係收藏或純支持,銷量數字上好難同日而語。接近25000真係算唔錯
後續已經預咗有
只係差在幾時嘅事/以咩形式
中間就仲有漫畫/周邊/BD頂住條水
2月買定香檳慶祝啦
即係2月公佈劇場版加第二季?
單論bd 其實無可能挑戰到個市場過左十年已經弱左好多
不過如果你話人氣既話就應該超越左小圓
多數有野會公佈
但同時公佈劇場版+第二季又太多了
應該是但一樣
老實講,人氣都未超越到
小圓twitter follow得29萬主要係因為播個陣冇咩人
出LycoReco ver. alive未
如果係2月event宣布續作
咁基本上都肯定係繼續ちさたき個故事
而唔會係同一世界觀既其他故事
係唔係等於愈來愈少人買實體唱片咁解

但當年小圓真係現象級
甚至影響左「魔法少女」呢類型作品既走向

暫時LR應該未去呢個lv?
起碼ちさたき出多一次以上先會諗擴充個宇宙啦

起碼至少劇場版+ 二季先會諗ちさたき以外嘅故事吧

我覺得Sony可能想將LR做下個SAO嘅
打漏左
播個陣冇咩人用twitter
認識到真正嘅價值係唔需要攞野比較
其實呢邊都現象級嘅,不過實冇小圓咁癲嘅

希望可以開創到百合武裝JK市場啦

Feel到呢套野應該影響到唔少作者
小島:
呢邊個玩法係配twitter服用點同

你唔玩住twitter睇起碼少三成樂趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞