【七月A-1 Pictures 百合槍戰原創新番 真最後一個POST】Lycoris Recoil 莉可麗絲 (18)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
BD 好多野可以播到啦
不過我通常買完都係另外再download😆
Sega goods係咁上下
喂?係咪井ノ上たきな
呢度有個邪教徒
Hi
咬佢啦
埋門果腳先衰收尾
冷靜完除低濾鏡就發現臨尾劇情好很廢
仲有個夾在百合中的男人
篇野講得幾好
真係衰最尾幾集比較混亂好似四不象咁,乜都有dd
不過最低限度要有既野都叫有靠對角色既愛堅持住
確實真係好可惜
話時話好似小說有詳細寫Chisato枝槍都冇講過Takina枝槍?

希望12月Fanbook都留白等後續講了
錯在佢主題句野竟然響ed個下先出現,唔夠喉啦
所以其實12集出完街除左一大班引戰係度話劇情有問題之外
都擔心得返一集收唔收得切
同埋千束講到咁死
瀧奈點樣先可以改變到千束
結果13集其實都唔係瀧奈改變千束
不過俾左個新既生存意義
可惜囉
神林夾帶私貨
Aibo句野好似PV1已經有
aibo好似係第1條宣傳片先有
仲以為唔會回收
不過其實我係想講二人の時間選び取る未来呢句
後續呀
但chisato枝槍應該已經係延空木個陳跌左唔知係邊
如果下季有takina送槍做定情信物
對這部作品做考察是沒有必要的,因為官方或許根本啥都沒想<----最認同呢句

愈睇到後面就發現人物行為..情感..故事邏輯都無認真琢磨過
全靠射野+貼貼+人設補救一入主線貼貼濃度低咗所以大家都覺得好似跌晒walt咁

不過到10集之前都ok ge 最鐘意1-4集

第二季認真要換編劇
雖然唔可以否認真係冇乜琢磨

但唔知點解莫名奇妙地沉船

睇咗十幾年新番好耐未試過沉船沉到呢個地步
Chisato唔係係宮古島開過槍咩

不過唔要亞蘭枝槍都係一個解脫嘅
「瀧奈...?」
我的右手被綁起來了,只空下了左手
「...」
「瀧奈大人,要怎樣才能放過我呢?」
「你猜拳猜贏我就可以了,但為了公平起見,你要矇著眼喔」
「我知道了...」
「「最初是拳,包剪揼!」」
「千束你輸了」
「千束你輸了」
「千束你輸了」
「我明明贏了!」
「你怎知道?你偷看了?」
「我...我...」
瀧奈靠近我耳邊輕聲說道:
「千束真是個壞孩子呢♡看來不好好教訓一下不行♡」
這就是瀧奈ASMR(CV:井之上瀧奈)嗎!?
之後,瀧奈的氣息消失了。
「瀧奈」
「瀧奈...?」
「瀧奈...!你在嗎!?」
我漸漸感到不安。
我其實很不喜歡雙眼被矇上的感覺。
對我來說,矇上雙眼就等同於無防備的狀態。
但是只要瀧奈在我身邊,偶爾放下...也不錯。
可是現在...瀧奈不在我身邊的話......
「瀧奈大人!對不起!我知道錯了!」
我快要哭出來了。
「我在喔」
瀧奈的聲音再次在我耳邊響起,同時也為我解開了眼帶。
「瀧奈!你太壞了!」
我雙手抱著瀧奈,把頭埋在瀧奈懷中。
「......千束?」
「嗯?」
「我明明把你綁起來了,你是怎樣雙手抱著我的?」
「...啊.....那個....身為首席lycoris......也會點脫離術...之類的?」
「果然千束一直在假裝吧!!」

原來被非殺傷彈打到,真的很痛...
新人功力不足
希望第二季補返
如果11集同12集後半可以重新編排下,唔好打兩次真島,留返啲時間講埋千束嘅內心變化,相信依套就已經上咗神枱頭十集都無得輸,13集其實都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞