即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (17)

737 回覆
38 Like 2 Dislike
岩岩買左mini evo,原來原廠機套係冇斜孭帶,有冇人知邊度有機套係有斜孭帶?

同埋行左東京好多地方都冇得買mini相紙
佢應該係預你用部機條斜孭帶
thx巴打原來係咁,因為佢用免稅袋封住左部機,我仲未拆開唔知原來原廠配件有斜孭帶跟
歡迎入坑
如果鐘意正方形取景就可以買sq6, 趁amazon 重做緊特價。 sq6 有三段對焦同重曝和加減ev,sq40 得二段對焦但個樣retro d, 利申未持有sq40唔知光學上有無分別。

個人覺得使用體驗上sq1/sq40 扭鏡頭一半就開機/扭到盡就自拍係方便過sq6 按掣轉mode 既。雖然附件cut 左頸繩和舊CR2電由Panasonic 轉左做大陸牌子我諗大家唔會介意既(反正部機本身mic)
對部 leica sofort 2 有興趣,呢個價錢買到虛榮心
好詳細感謝ching
已經諗緊買咩色了
啱啱入美馬入SQ6
有部陳年MINI7S
值唔值升上MINI12?
本身想買mini90
但sq6 black friday好抵 而家揀唔到
見人評新寶咁多年啲機 測光一樣咁廢

想閖下mint s670買唔買得過
新機仲可以用埋i type
美馬SQ6 仲有USD 89.99
mini 90 us150抵唔抵?
香港買啦
就係呢個優惠 好抵咁
最後買咗 不過已經無灰色白色
用住sq6先 有機會再諗下買唔買mini90
你比得起錢咪玩得過
8千一部機 菲林錢 150一pack
一個月玩五pack 都750
一年咪等於一部機
最終有冇巴打入手咗寶記i-2?
最主要想問下有無巴打用過有咩評價
性能 操控 耐用 同mint既售後等等

新寶部i2 鬼佬評語係話唔值比多咁多錢提升果小小鏡頭同操控

我自己角度
Slr 670s 又靚仔又可摺 可以用晒兩種感光相片
有全手動仲要係單反 所以反而覺得吸引

菲林價錢不在討論啦 玩得寶記都預左
最後都係決定買i-2
Blackfriday 未計運費$500美金

終於收到

連運535美金

之前剩係影過instant
之前見有巴打話太熱啲相顯影唔靚
想問而家天氣適合影polaroid未
定要再凍啲

一黎就打大佬影燈飾
手持開盡光圈EV+1
用佢個apps scan相

Viewfinder準確度幾好 而且夠大夠光
不過下面啲顯示完全睇唔清 可能我戴眼鏡 點就角度都係睇唔到
對焦都好準好sharp
不過個測光應該要學返一段時間
幾好 Ching 有冇用腳架?
有寫手持
都係傻瓜機咁用
你唔影一盒唔知佢有冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞