即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (17)

737 回覆
38 Like 2 Dislike
呢個價錢不如買690
呢度有冇巴絲打有用過/用緊 mint slr670? 感覺如何?糾結緊買唔買

690 點同 邊有manuel control
當你full auto 670 可以用Sx-70/600
跟本兩回事嚟
仲有690啲電子嘢係全sx70 lineup 最垃圾
買一部靚仔嘅返到嚟+CLA 都最少差唔多6-7千
仲要未計咁撚大部
其實我期待新嗰部 mint 會有 af
有埋 Manual mode 可以 switch
唔使諗
如果你話佢地出一部sonar 版670
至少兩塊pcb 都要重新設計
當你用modern tech 嚟整過部af 670
除非佢地設計到有舊好似sonar咁嘅嘢
嚟帶動focus wheel 郁
否則一定做唔到
我當RnD 到出嚟
set 得平價cover 唔到RnD 錢
set 得貴更加冇人買
其實而家mf 有乜問題?
對比起市場上咁多instant camera 都仲係算好好
而家大部分機都仲係估焦架咋
明白有佢嘅難道
不過upgrade吖嘛
咁我諗佢個新款嘅新feature 就係可以用到 itype film
有冇人試過Polaroid 600 Reclaimed Blue?
其實ok 不過time machine 係外置唔方便
成日覺得好易斷
對於我呢啲唔鍾意帶袋嘅人嚟講有啲麻煩
前提係你信佢個lightmeter
我會寜願自己較
收到,麻煩晒吧打 不過呢個時勢應該會等埋佢最新嗰部出睇吓咩價錢先
好認真講 如果係鍾意影相就intax
媾女就polaroid
事關polaroid菲林太差
啲女女鍾意寶麗來? 佢哋唔係先鍾意用intax 咩?
我鍾意Polaroid菲林嗰種感覺 ,嗰種不穩定 ,每次出嚟都會期待或者有驚喜 好似有天然filter咁
只限sx70
喺啲有其他couple場合部嘢unfold同出相嗰下你女女勁撚有排面
嗰啲intax全部通常女人先買 你作為一個真男人仲負責埋部機 其他女都問你借嚟撚下
我覺得好過instax 除咗貴到仆街之外
比起impossible 已經進步咗好多
Polaroid 顯影慢d 可以同囡囡傾多幾句先交相
Polaroid subreddit 收咗皮
cd rom過嚟留個名

啱啱先入手部二手SLR670佢就出新
想換機玩埋i-type
收到
Btw itype mint 出咗
千祈唔好
長期咁做有機會會整彎個 pick arm
到時整就好貴
二手slr 670 咪放翻出去再入部itype 670
一盒慳廿蚊雞 長期玩係有so 嘅
但咁講當你差價 3000蚊 你要玩翻150 盒先開始回本
值唔值就睇人
我覺得 itype 最大好處係通常fresh啲 同多框玩
新手最近想入一部即影即有 ,見到fujifilm instax mini evo 又可以數碼唔同filter 請問值唔值得入?
利申對影相唔太高要求 但手殘多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞