警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
仲要閪過CMHK 係咩世界
我3個5g 台 都有用 cmhk csl smt
cmhk=smt >>>>>>>>csl
我又覺得smt 5g 真係唔算差啵

csl 算鳩數啦 好多時 收爆都上唔到網

cmhk 5g 接收範圍 真係好過 smt 小小既
可能我cmhk 用s22u smt 用iphone pro max
有7成時間都150Mbps 嫁啵
1010先係垃圾之中既垃圾
每個月交$460 成日load空氣
我剛先續咗約相同三卡plan由760 減到480

多謝樓主踩
smt 都係
Lm
上年買機都冇咁衰喎
仲成功比我轉咗個平啲嘅5G plan
比原本plan 平一舊水
Smt 覆蓋範圍又唔覺得好差
起碼我公司附近得Smt 收到
其他公司全部死曬
但我之前都係用csl搭地鐵真係收爆都load空氣,所以轉佐去smt
只不過覺得smt續約個價太貴所以想轉返csl睇下有無改善到load空氣呢個問題
Coverage 唔夠
因為基站由4G升級5G 都係叫有5G coverage
但好多地方得30Mbps
呢個就係好多人講嘅「假5G」
請問ching 係點同佢傾到三卡480
我今年年頭續左三卡plan
5g無限 分鐘又無限
都係$560個月
搭地鐵 搭火車 暫時未試過收唔到
以前用csl 連老母都屌
朝早飲茶 係茶樓都load唔撚到YouTube

都未計 SmarTone 會員重每年生日有蛋糕送
入shk 停車場又有一個鐘免費泊車送
食到盡真係on9
Smt呢間閪野係要玩到去消委會先會驚
之前轉台 中伏揀左smt 5g plan 簽約之前問門市staff又話邊度都收到 結果係屋企收唔到都算 係出面速度同4g一樣 投訴左幾次都無任何反應 去消委會投訴 隔幾個鐘就打黎
諗起和記送粒黃豆比你
用緊smt 4.5g plan
$128 42Mb 7GB 後FUP
成日打黎話加少少upgrade 上5G
好彩無理佢
用緊SE2 諗住換左5G機都諗住繼續4.5G plan 算
轉會中移動算數

又貴又廢
交緊200頭一個月
到期一定轉 諗緊3平平地用
DIY 270玩一年
3HK就係因為華為幫佢執過晒套野
所以表現先好過以前3G年代
冇撚有錯CLS市區都load 空氣,仆街痴鳩綫!

完約即轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞