警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
一直用開cmhk,速度唔跌價錢平,開心使用中
我都有問過續約 完全無視我訴求
我係$374 80gb 5G 但家陣我長期喺屋企
所以我就問有冇4.5g/5g plan 15-20gb就得
佢同我講 只有$358 5g 無限上 唔會有其他比你
無限仲做到同價 你自己諗下串撚到
對舊客差到仆街,兩年前出機上台兩年約月費四百幾蚊 100GB 5Gplan,近排打黎同我講原價續約兩年已經係最平嘅plan,都痴撚線。
同佢講唔撚續,到期就轉第二間都好過俾你劏
一向輪流3 & SMT用
每次完約就轉另一間
推介返
岩 其實樓主列嘅嘢間間都差唔多
冇一間電訊商肯用心keep舊客
剩係爭新客
間間都整個loyalty club出嚟扮嘢
實際上鑽石級客待遇都不如新客

其實如果有一間肯掉轉舊客待遇好過新客 咁就唔洗每年比咁高獲客成本 但可能真係要不斷換客 前線sales先有數可跑
5G 暫時無事
4G屌都廢事
仲上台,用萬能卡便可以,二百幾蚊玩成年!
屌佢老母smartone 我而家347$ 先得35 gb 5g上網,打電話個時又話無限。347$ 仲要得35 gb上網,你比狗屌啦smartone!!!
CSL既4G真係垃圾中既垃圾,你屌smartone主要都係屌佢賣手機,但買手機可以唔洗經smartone買,但用4G plan你會感受到smartone好過csl,呢個感受係你簽幾耐約就有幾長

當然你會話smartone 5G好垃圾,但我依家唔會用5G plan,5G食電好勁,用CSL 4G plan又要load空氣,所以我會考慮smartone 4G plan,但唔會考慮smartone 買機同5G plan
CSL係收到既話就好快,收唔到就會0
SMT就點都收到,但穩定地慢
$138 42Mbps plan?
SMT個堆sales根本無撚用
個陣call嚟續約仲要貴到pk 然後又話個樣唔得呢樣唔得
點知我去到門市問個哥仔先發現無問題又無限制,個價又平好多可以加電話,立即係門市搞左佢
屌你老母啲電話sales搵班舊客當水魚
個人經驗 用咗兩年中移動 長期室內都load唔到

買6送1
電子增值100蚊有10蚊回贈
smartone菲律賓儲值卡Barkadahan
每月唔駛138
CSL 4G收爆格都好撚慢,明明好耐以前CSL收得好快,但呢幾年愈收愈慢,仲經常load空氣
認真,唔好揀5G
本身用緊3 太廢又限速 最新先轉smt,睇來可以諗定下間用咩
不論政見 CMHK
山旮旯都收到
呢兩年肯定走好多人
全部簽左5G奶左一年野仲奶落去咩唔通
4g時仲叫好, 依家舊客係屎又貴又load空氣
算係咁比足4X

無呃工人姐姐
收過續約嘅電話 好聲好氣話想再諗諗先 點知嗰sales屌鳩我 以閪嚟講真係前無古人 後無來者
有華為唔用用Ericsson
Smt 唔小唔舒服,
幾次續約 , offer 越後越好d (都只係D),係要去到最後 1 個月 加 幾日 ,先至有 新客plan 或比新客更好既offer 。

依家係 $88 免隧道費 6GB ,+ $200 超市券 + 網店 買野 減$300 (最後 變相用三十蚊 換 有qi 既尿袋)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞