警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
等我開始用部新iPhone 做多啲speed test

睇吓個情況係點先

感謝你的提醒

我用緊csl 4.5G 搭地鐵 or 地鐵軌附近都係load 空氣 叫個大快活都load 唔到好火 🔥
近排csl打比我比我免費上5G 50GB 不過要再簽24 個月
黎緊5月先完 諗緊續唔續好
咩區
我真係未試過測到咁高。。。
我真係屌晒smartone老母,我依家都用緊498plan,上次續約拎左佢1000蚊優惠卷,今次用redpass出機同我講要月費再+200蚊,另外要我比番1000蚊贖番以前啲優惠卷,即係要我用1tb pro max價錢出部256 pro,連個門巿都笑鳩我,話相信你唔會咁心急趕住出機而去升級,叫我等淨機出再黎過,我就係想換機先黎幫襯你,屌佢老母真係當客狗咁撚,仲話乜撚野priority plus會員,我pri你老母呀 smartone
等我將來做多啲speed test先 睇吓數碼通係唔係特別廢

其實我本身都有懷疑5G根本係一個大騙局

以前講到好誇張 講到download/upload好似火箭咁快

但事實係同4.5G差唔係好遠

最多係個ping快少少

可能真係要等6G先會有好誇張嘅分別

完約轉儲值卡算
SMT 4G用家冇投訴,唔係特別快但好少出事
利申差唔多日日睇直播
擺明呃你
佢條款寫明用coupon 唔洗簽新約
建議你打去佢cs屌
我朋友問過cs都係答有coupon可以淨出機
去埋門市屌埋呃你條友
有淨機??
我用左佢10年, 無通知話我可以排隊買
果日見到CSL排長龍, 我行過去問, 佢話無論有無BOOK到, 都要出PLAN, 無淨機
5G係華為, 有冇人真係預5G表現係好好???
用5G啲基站要換過晒, 而家換咗幾多?覆蓋又係點?
華為喎
係連登吹支移,十居其九係支移sales
有淨機
要特選客
3 係 3G 垃圾,4G 投到個頻譜,印象中係同 csl share
有冇用smt 巴打同我一樣最近呢幾個月覺得4.5G plan 慢撚左好多
直頭撈撚到2046咁
諗緊係咪想咁樣迫人上5G plan

利申 用左smt 十鳩幾年
我3同SMT 2間都用過。。smartone 真係CLS 我仲要裝埋佢個5G 寬頻 200GB 一個月
頭幾個月都仲OK
之後200GB 都唔未完Netflix 又load 唔到 3部電話同時上網都要爭

我之前係頂唔住3 先走去 SMT
而家我又走番去3
CSL 同支移都係我工作嘅地方收得好L 差
X2 長老貪平走去換支移,點知收得差,係家被日鬧夜鬧,就係唔敢去支移度鬧
最靚果 d 頻譜政府比晒支移動
屌你老母!報海關同去消費委員會投訴誤導消費者同詐騙
證實左!4.5G仲快過5G
用咗十幾年smt !出年完約之後轉台!好失望
csl最唔user friendly 係無得簽短少少嘅約
迫人簽兩三年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞