警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
$128 買6送1? 仲要free埋JOOX VIP, 又幾抵
SMT 5G堅垃圾,長期都係收LTE,
屌佢老母又收得貴,又冇質素,真係搵笨柒
屌都冇用 硬食 反正我簽返4.5G plan算數
原來個個地鐵都收唔到?
睇手機台啲app 後唔知點解看得Smt好似腥港
Csl 繁忙時間睇youtube個d真係唔惦
舊年4月同5月分別轉兩個number去儲值卡
純儲值卡玩咗年半 發覺用落根本同啲撚狗plan冇分別
更何況自己都就快移民走 邊會畀呢啲撚狗plan煩自己
冇巴打分享其他台地鐵收成點?
我淨係記得十年前cmhk地鐵load空氣
宜家唔知點

結論地鐵想收到都係要用smt network??
一係自由鳥一係smt??
用咗自由鳥(smartone network) 四年,周圍去咁多區,都冇乜試過邊到收唔到,繁忙時間返放工搭黨鐵睇片完全冇問題

以前用csl 鰂魚涌成個站,包括入閘位都收唔到,仆佢個街我仲要係返工返區。永遠上唔到網,等人永遠收唔到對方 whatsapp,唔知對方行到邊。連屋企喺市區都收得差,傾電話斷斷續續
同樣自由鳥
唔快但穩定,csl十年前已經收得皮
淨係識挖新客
舊客0優惠,人地同台換plan送埋部機上門
佢做咁耐廢咁耐
3係仆街成日亂收錢
如果要用佢網絡
只敢用儲值咭
5g中移地鐵收成點?
3地鐵收成點?
真心仲想知其他台地鐵收成點有冇巴打分享下
SmarTone真係越做越差
利申用咗十幾年 上年轉咗
可以試下同屋企人夾家庭plan
我5卡160GB計,平均每月693,入面仲有2張5G,其他3張4.5G唔限速

圍起一張卡139

不過我係新客
smartone正食屎狗

舊客叫你續plan無得降 只能貴
本身用開498
續約都係498 冇分別

但個5G真係流流地
要學生證先有?
no la, d sales 偷雞offer 學生plan only , 係人 都join 到 學生plan
有無sales tg?
幾時有5G 儲值卡
3 5g coverage is shit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞