警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
點解想轉先?
3 間用過晒,見smt 多人屌, 但用過已經係最穩定最快,係有d 位收唔到
Csl 俾左幾次機會但去到邊都load 空氣永久backlist
以前屌開既3依家其實係ok, 有d 位你係feel 到慢d, 但係load 到既,你可以買張sosim 黎試下先
你都可以用一兩個月時間,自由鳥,clubsim, sosim 去比較
反正都係呢3個台service
依家真係唔撚上台, 用儲值卡隨時移民
人仔呢排連4g都好似收唔得太好
公司機貪平用人仔,唔知係因為部機太廢定係人仔問題
smt 5g唔掂姐
4.5g好過其他
無改善過,只有愈load愈多嘅空氣
由其係地鐵彩虹到觀塘果段,早兩年啱啱開始轉5G先叫load得翻下,依家5G又變返load空氣
我見family plan係csl最平,仲諗住轉返去玩下,而加咁都係諗諗先
一單還一單,5g黎計smt已經算穩陣,起碼穩陣過用華為個堆,而家叫人用3同csl既5g同叫人自爆所有資料比華為有咩分別
佢cs柒同技術係2樣野黎雖然都稱唔上完美,唔知係咪全世界5g都為咁
諗諗下其實轉返4g根本係大勢所趨
站入面間間發射站差唔多 睇下邊間多人用咁解
我SMT 一樣LOAD空氣
smt 5g廢撚到傻喎
假5g長期都係4.5g速度

利申前smt苦主
宜家吹奏其他台好,有乜用真心大家只係見人踩就個個踩多幾腳,到時轉完台又喺度開PO呻笨呻覆蓋差,我同你一樣唔信邪用過幾個台,3仔反而覺得收得最差,CSL就估唔到會差成咁
下 csl比人屌咗好多年繁忙時間load空氣
SMT係特別當舊客係狗咁撚
用咗十幾年有次頂佢唔順賠錢都要cut約

前排同個fd傾開
佢又係用咗SMT成十幾廿年
佢話懶得搞轉台依家份約貴到要6百幾蚊
本身用緊1010 4.5G下個月到期,佢offer CSL $168 74GB 5G 之後4.5G無限
大把呢d水魚任劏
阿新ceo上台要做靚盤數
遲左
已經轉左smt 5g plan 2年約
你當佢4G用,其實好開心
318一個月用4G plan
最近(近呢幾個月特別感覺到)smt 4.5G 收得差左,我都唔知係咪地區問題。。。

利申 住荃灣 用左smt 10年以上
呢個真呀,一單還一單呀
SmarTone嘅網絡用起上黎比3台同csl係收得穩定同係快好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞