警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
1. 當舊客傻仔 offer新plan續約貴一倍

2. 所謂redpass快過人取機,結果啲機優先畀新客簽約,
舊客想拎機?發下夢或者簽比新客貴嘅plan囉

3. 收到sms拎機,預約埋幾時拎,去到門市,
都要再拎籌等最少4粒鐘先到你

4. 到你拎機都唔好開心住,先屈你簽新plan,唔簽無機拎,
簽咗就預貴兩舊。唔肯就沒收500訂金,開頭企硬話唔比退,
之後比人屌到上埋報先話退,但要4到8個禮拜先退。

5. 唔好信佢個5G,聽人講係假5G,呢樣野我唔識就唔知真假啦,
但本人實測收得差,爆訊號都唔係快,同4.5G無分別。

最後,redpass苦主記得打去CS屌撚到佢地退500訂,
佢地而家想搏懵有人唔知佢地肯退訂,要人主動聯絡先肯退呀,
先前被屈簽咗貴plan嘅人,自己諗啦

做過傻仔後,完約即走,今次我認我傻仔,
覺得我打手,自己上佢地fb page睇下幾多人屌。

https://youtu.be/cAmduEzSCGA
CSL咪一撚樣咁廢
不過佢啲plan明碼實價,係逼你簽36個月咁解
5G仲差過以前4.5G
除定褲想打個J都要等佢load,垃柒圾
CSL同1010而家仲係咪顯示收爆但load空氣之王
5G你唔要中移動既話得Csl揀,smt同3既5G都係垃圾
起碼人地fastpsss無撚狗
Smartone真係當客狗咁撚
完約轉第2間最好
無一間係想留舊客
SMT個5g試過真係唔會想用
可以肯定答你:係
尤其地鐵,身邊啲人個個睇緊片
試過有次望住側邊條友睇連登
但我load空氣淨係見到隻狗係到跑
我屌你老尾紅都面哂 柒到唔敢望條友
3個5G ok喎
我老婆用3台,佢個5G快過我CSL 5G勁多
重點係9成地方都收到
我CSL市區反而load空氣 dllm
5G都咁差?
巴打知唔知中移5G覆蓋率高唔高
smartone個5G堅廢 成日間唔中load唔到 冇4.5G咁穩定 呃人嘅
垃柒圾
商場又收唔到 地牢又收唔到
搭𨋢又收唔到

係過隧道反而收到

屌佢老母但搭火車地鐵收唔到真係好撚柒
Red pass個條款一睇就知啦,自己又唔睇清楚
5G好似係話個發射距離冇4G咁遠咁好收,所以大部分時間都係顯示就5G其實收緊4G

但係一收到真5G又真係會快勁多,特別係間通訊商門市既付近範圍
4.5G呢
Smartone 用佢5G成日lag空氣咁斷斷續續
較到去用LTE仲穩定
有朋友用3,真係快過SMT好多
好少少, 4.5g load 空氣既地方你係有機會龜速load 到,但講緊5G 價竟然上到網已經要開心
我長開4.5G而家 明年到期就轉返4.5G算數 根本5G就係呃人
4.5G都開始好垃圾不過搭鐵仍然係ok
本身早兩年$318/ month 4.5G唔限速無限好貴
岩岩上個月完約轉左4.5G 42 mb 無限 $138/month用落無乜分別
不過都認同舊客慘過食屎
一開始打黎淨係叫我續約 一樣錢可以上5G
之後自己上網睇138都夠用 問佢先講有呢d plan
即刻西聲9hea 幫我續
門市附近邊間唔快
最快應該係csl
當年就係信咗。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞