警世 千祈唔好用Smartone 特別係想轉5G Plan嘅人

397 回覆
721 Like 9 Dislike
5g黎講真心似係大陸吹大左香港盲跟既下場
csl同中移動個堆好似全部都用緊華為5g,係得smt唔係,當年佢地sell呢個point我又覺得make sense,只係5g個技術可能唔會有成熟既一日,要舉國之力先發展到既野香港政府點會搞,連環保回收廠都逼走到新加坡
抵屌既plan個sales 無咩肉食
不如推你去另一個台益下行家
成個fb page群情洶湧
都幾抵我都係用3
超抵啦 算係咁 百零蚊
SMT我用左年零一啲問題都無
我差唔多成條紅色線同藍色線坐曬,全程睇YOUTUBE 480/720畫質 都好順

CSL/1010係直頭whatsapp都收唔到
自從去唔同區收到Csl/1010 msg
話咩網絡升級後
5G 成日load唔到
偷偷地鎖速
冇訂過機
1同5完全認同
5G垃圾過4G
仲逼我冇無限plan

利申 用咗十幾年冇轉過台
佢地Facebook 都好好睇
又要人等 又貴

[member]
仲有料爆 等員工出招
[member]
得個貴字,速度唔算好大分別
仲要好多死位收唔到
合理
C記門市本身都亂葬崗 無皇管
lm
新官上任
係要揾啲嘢搞下嫁嘛
4g反而收得好過以前
搭鐡4.5G邊間好 用緊smartone 準備好轉
我鳩估其實係sales 當舊客係狗,原理就好似保險agent 狗咁,舊客過左頭兩年係無commission,公司有的長期客戶話知佢俾5000一個月都無com 收,咪收鳩埋晒的平plan 等你以為得返貴plan。

如果唔係行commission 制度,的人肯定你鍾意咩就renew 咩俾你,拿拿聲收線唔好阻住收工。
SMT 最撚ON9 舊客續約仲要貴過張舊約
話咩SERVICE提高左 所以要收貴D
但新客就平一大截

呢到D巴打用開SMT 會轉去邊
sosim 33蚊 隨時話走就走

人仔5G睇地方,人仔收得差同1010收得差都係係慢速11M速度,轉回4.5G又上到40M速度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞