北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
暴風雪
咁應唔應該放棄湯之川?唔去浸溫泉應該多返好多時間

我安排去湯之川都係因為覺得函館玩唔到兩日
住高級野既話我會放棄五稜郭點燈去享受
平野既話就換返出市區去睇點燈再食下野好過
函館有鹽味拉麵有小丑漢保有五島軒又有阿佐利
得1個晚上係市區既話都幾難食得晒
我反而睇咗幾個blog覺得小丑漢堡無乜特別

我浸果間都ok的,有房內溫泉可以浸,日出日落果時浸應該好正
冇食過小丑漢堡等如冇去過函館
我自己就覺得幾好食
個包既肉係甜酸炸雞第2度唔係咁易食到
另外果幾樣就滋養軒都應該要食
我上次食唔到去左另一間低分小小既龍鳳都幾好食
五島軒同阿佐利行程就唔到既話放棄都唔算好可惜

住得呢d級數就緊係放棄五稜郭點燈都要歎返晚
五島軒我行到門口見到D人都有DRESSING,唔敢入去...
我冇留意到有dressscode
上次帶著冷帽
著到成個滑雪咁入左去食

諗諗下間野裝修又真係古典洋食咁
有dresscode都唔出奇
去五稜郭塔入面果間就應該冇dresscode
不過食落我覺得唔係特別好味
同一般懷舊洋食差唔多
頭同尾都差好遠
尾變咗春滑同無夜滑
諗住3月頭個幾日呀
雪就有得有
https://www.jrhokkaido.co.jp/hokkaido/

請問各位,這卷是否比5日的北海道鐵路周遊券可以到的地方大至相同呢?
Lm
https://www.jrhokkaido.co.jp/cm/otoku/list.html

就咁睇,5日o個張係會員制,無限制o個張係7日,應該同限定o個張差唔多(7日券可以book 6次指定席)

https://www.jrhokkaido.co.jp/CM/Info/news/pdf/KO_lovepass_mikomi.pdf

well,張限定就快賣哂,要買就快
好似已經賣晒?
未,不過公佈左睇個勢2週內會賣哂(o係10月7日嘅時間)
不過好似要去到當地售票機先買到 未到步之前唔可以喺網上面買
係,仲唔可以買當日
12月頭先去,唔知仲有冇淨

唔好黎錯
這張pass 應該都可以去到札幌,旭川及函館吧?
駛唔駛寫返句英文
以前外國人搭車平過當地人
而家掉返轉
札幌 雪祭
札幌去函館你渣到傻, 仲要無野睇, 去到又天黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞