北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
??
係架車食麵包都未必掂
點解成日返札幌?
結左冰既青池咪只係結左冰既水池
真係有水時先見青色
喺另一個post有問其他巴打,用Asia Miles換咗3月尾去程直航。上網睇北海道3月尾夾咗喺冬季/春季 (融雪/開花)之間,想問下有冇巴打喺依個時間去過,旅行體驗係咪唔太好?
有兩年復活節都去過

復活節4月都有大風雪,部分雪場都仲開緊

唔覺差
夜晚light up 值唔值得去
網走 知床 一月中 打算留3-4 日

會唔會太多
利申冇自駕 要搭巴士

早上會到女滿別樽場
Day1 12點左右網走監獄+lunch
下午破冰船 》 住宿 完
Day2 想join tour去結冰個個瀑布

求意見 想去多d地方 難得去到 有咩建議 網走知床
難得去咁遠,留耐d, 慢慢玩好過啦,你仲要搭車
破冰船最好早上去,第一日去

萬一冇冰,第二日可再試
係呀 我就係想留耐d 有冇地方介紹下
行下都唔緊要 但冬天 會唔會好唔方便
我睇佢官網2023。1月20第一日開始有
我就係1月20到網走 我睇留佢冰塊量同 官網開船日子

冰早左多 既話 佢就早開船 我諗都穩陣掛

知床浮冰漫步要2月1先有得join 我join唔到了

仲有咩建議
幾點著燈
我只係去過日頭
朋友話夜晚好靚但四周又好黑仲好撚凍
睇住巴士時間表計劃行程
一月20日應該未咁快有冰
https://www1.kaiho.mlit.go.jp/KAN1/1center.html
【網走】
 結氷初日:2022年 1月20日
 結氷終日:2022年 3月20日
 流氷初日:2022年 1月28日
 流氷終日:2022年 3月25日
想問吓11月尾札幌附近邊度會有得滑雪/ 雪上電單車/ 雪地樂園之類?
睇咗幾個都係1月先開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞