北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
是咪未有直航
台北有
計劃緊出年11月咋, 但好似又未有雪祭, 又未有得滑雪咁, 好似好ON9

是日豐平峽
去過日本最少20次
但真係一次都未去過北海道 因為聽落話唔自駕唔方便

LM學野, 有冇新手最standard 行程
簡單啲札幌市內,遠少少既定山溪或者支笏湖,再遠既旭川或者美瑛
雖然好大路,唔駛揸車,完全靠公共交通工具都得

排晒隊,就知道呢個景點(豐平峽)幾受歡迎

其實去豐平峽可以坐穿梭巴士,唔一定揸車黎嘅⋯⋯

指定打卡位1

指定打卡位2

多番啲國內外遊客,對觀光業界係好事⋯⋯
其實我覺得玩北海道係要善用內陸機,如果唔係下下札幌出入其實唔方便。
有冇人都係12月去北海道會去美瑛?
有冇興趣一齊夾錢 join Photo tour ?
18000yen 4個鐘包車型式會去熱門嘅美英打卡地方
暫時得我一個人,可以夾多一兩個人一齊去
新手一問
如果一月去北海道係咪最好唔好自駕
上網睇話好容易有大風雪唔適合
有想去嘅地方都可以提出
包車導遊會安排好行程
請問而家紅葉係咪開哂?11月頭至中去係咪收得皮
照上年情況黎睇,11月頭都仲有啲機會嘅
好彩19年睇完佢個聖誕市集 氣氛好好
Sapporo仲有冇機會
11月頭,市街既紅葉反而係最靚既時候
由札幌市街踩單車上定山溪單程大約30km左右,一日trip黎講啱啱好。
Btw途中遇到一班踩road bike既北海道大學既大學生仲有個踩去小樽既road bike大叔,就係要經過札幌湖。
第一次去既話唔洗自駕啦
熱門地方好多搭車去都方便
到你去完啲熱門既地方下次咪試下自駕去遠啲
唔緊要嘅..我朋友都係咁..換左雪地肽都照冼肽自炒
札幌魚生飯有無推介
11月緊係去睇北海道大學銀杏
唔好意思做伸手黨

如果12月獨遊北海道,唔識揸車,加上落雪,交通係咪會好唔方便,會唔會周圍都去唔到,其實建唔建議咁做?定係轉地方算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞