北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
我12月頭去富良野,個幾禮拜之前Online報滑雪course,而家都仲未有人覆我
去道の駅
https://youtu.be/kgqTWtSgqac

https://youtu.be/-Cqtz6cG5oY
先去名寄再入母子里行入蕗之台過晚夜(無俾熊食左的話)第二朝再行去朱鞠內搭車出市區走人
打電話去問
玩到咁大
我係兩個人,你join 果個係咩course 黎架?
我都係兩個人
打算去二世古個景有羊蹄山靚啲
佢係local滑雪學校,我唔識日文
一月中到二月一

已初plan 去網走 知床
非自駕
諗住新千歲轉 內陸機去 我見都係300-400一程 但快好多

之後可能番札幌 留一兩日再去旭川動物園 層雲峽冰祭

唔買jr pass有冇問題大家覺得
回頭路!網走可以去旭川,層雲峽
但我又唔諗住連住去
咁你慢慢玩搭車鳥
諗住搭內陸機
我岩岩睇,手蹈要17號果日先有班,有無興趣一齊報?可以留TG 傾呀
仲有個札幌國際可以揀,teine 就夠長,識玩就過癮
女滿別去旭川咩
女滿別去札幌
來回
跟住買jr pass4日旭川富良野小樽 暫時諗住咁
大路行程

不過一日旭川富良野夠唔夠?
你呢個行程同係我疫情前去差唔多,不過拆散兩日。

當動物園玩到 1-2 點左右,你去美瑛都係睇樹?四點幾收太陽,我諗你睇唔晒已經天黑,仲要去精靈露台

而且你去得白鬚瀑布,你會唔會去埋青池?
有冇巴打試過3月下旬去北海道?
好老實,我自己鐘意影相,青池同美瑛一定唔會 skip… 不過有啲人會覺得青池係伏,睇你自己點take。

如果真係好想去晒所講景點唔係唔得嘅… 會好鬼趕囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞