北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
我洞爺湖都照去紋別啦 揸車有咩所謂
單程揸400公里都冇所謂
咁鍾意揸車留返係香港沿住海岸線兜咪算

上面位巴打仲要帶埋兩老
揸4個鐘到落去帶佢地食碗海贍飯 睇下五稜郭 同 函館山夜景
第2朝又要坐4個鐘上返去
真係登兩老辛苦
你覺得有所謂姐, 揸長途冇人叫你一野過, 中途都會去休息站可以hea下.
人地點玩關你撚事咩
本身香港假日司機,仲要去到揸雪軚,再要揸慢d
都被巴打一言驚醒夢中人
上黎問得,都想有經驗巴絲分享下,好過到時7咗

已經決定唔去函館
但由札幌經富良野去道東都可以控制3個鐘車程(訓一晚再出發)
係回程個下好難中間再插大城市去休息一晚,應該要直踩5,6個鐘返札幌(都係休息站抖下)

已綜合兩位巴打的意見
放鬆d唔好為咗我互屌,幫手屌下我個行程,唔該
我都係
諗唔到有乜咁正,有間出名溫泉酒店

我寧願住溫泉區
一定玩到,花d 時間啫,去少d 地方
plan 就冇,以前去過,二月係最好的日子
第一次去,唔相信世界可以咁靚咁正
我係會帶廣,層雲峽停一晚,唔會一日揸6個鐘
我到本來想換,後尾諗諗吓又去過咁多次,都係想去東京多啲,始終東京係會多嘢買啲
就算有中途站,為一晚嘅行程來回八個幾鐘其實真係唔建議…
我都唔會咁玩,但有人為左打卡唔會諗到時間距離問題。
呢啲人地喜好點玩人地既事
北海道有冇好西推介
見到有post share 東京大阪好西
暫時追post留意到成吉思汗燒肉
再上tabelog睇, top 20 大部分都係omakase
記得當年去函館係搭Vanilla
條線摺咗之後就無廉航飛函館
Peach寧願飛釧路同女滿別都唔開函館
拉麵啱唔啱?
Pancake 啱唔啱?
法國菜啱唔啱?
Air do 啦
變咗伸手黨.....
咩都啱, thx, 都起碼知道好西個方向
我再google 下
留意成吉思汗燒係食羊肉
打算同朋友下年4月頭去玩
睇過機票包哂行李每人都要8千幾9千
係咪應該睇定啲先
港航又唔知會唔會執唔敢買住
7、8月1萬
有budget限制嘅建議轉機
四月頭不如去東京啦
仲有可能有櫻花睇
機又唔洗轉
因為我同個fd都未睇過雪
上網做research見4月好似仲有得滑雪
係有限既budget同唯一夾到既時間想去北海道感受下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞