北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
直接報團體班咪唔貴囉
一月想旭川做中心玩七日,第一日就預冇一日因為到機場已經夜晚7點。打算去旭川動物園,富良野玩下雪上活動,再去網走坐下破冰船 有時間臨走去埋登別/洞爺湖住一晚,咁樣安排點樣,有冇Ching俾下建議
旭川去網走揸車片道都3粒鐘,日歸會唔會有d辛苦...
冬天既話,俾多個半鐘啦
去旭川覺得羽田轉機可能仲好過直飛新千歲轉鐵or巴士
旭川周邊叫得做熱門旅遊景點可能只有富良野
而旭川>網走距離仲遠過旭川>札幌
仲要冬天去要認真+詳細好計劃行程
https://twitter.com/rausutown/status/1587321613481304064?t=oX_0fBsmPhl_Shv0YtTjPg&s=19
【53年の時を超えて。】
昔の写真を眺めていると53年前の富士見町を発見!
1枚目:令和4年(2022年)
2枚目:昭和44年(1969年)
コトブキは変わらず同じ場所に、羅臼遊技場(現ロドリゲス)の建物の形も変わっていません。もちろん羅臼岳も。

この通りに商店16軒、飲食店25軒並んでいたそうです。

無變過咁
問題我沖繩過去得新千歲,我會自駕會唔會方便
呢個時勢,屌得過
旭川咁悶,做中心好 on9, 我會移動、唔會玩即日來回
直情浪費時間
所以cut左網走好啲?
冬天唔係大雪就溶雪變結冰路,渣唔慣會用更多時間精神體力...
唔cut都得,住一晚囉
請問11月29/30去滑雪是否on9?
見札幌國際已經開咗初滑季,其實滑唔滑到?
驚白行一趟

利申: 未滑過,會join班
北海道最方便自駕
主要道路都ok, 但快唔到 60-70km
應該滑到,但雪質可能麻麻地

淡季未必開到團體班
冇積雪既時候就係
我揀2人乘客
唔知點解揀1人會9000幾
主要道路可以點積雪???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞