北海道圍爐區3

1001 回覆
28 Like 0 Dislike
破冰船一月ok
係怕唔夠凍姐
我上次2月頭去冇浮冰on99得堆碎冰

然別湖個event コタン都係1月28開
去得然別湖順路去埋帶廣冰祭 1/27-1/29

其他時間你當行下本地景點囉
一係就坐冬天既觀光列車
然別湖 層雲峽 廣冰 祭 都係27/28/29開要識分身先掂?

想去埋網走 旭川等地
巴打 方唔方便tg講
帶廣冰祭日子邊到search到google搵唔到
請問二世古 有得玩雪上電單車嗎?? 搵左好耐
冇用開TG 係度傾好d

https://bigbobo11.pixnet.net/blog/post/211865538
帶廣冰祭應該係好小型比市民玩下果d

27日頭然別湖夜晚帶廣冰祭
28一早坐車去旭川再轉酒店shuttle上層雲峽
一早坐車由帶廣去旭川
Thanks 我睇睇!
攪錯 28 29先啱
不過正常應該係放棄帶廣果邊
剩係去旭川層雲峽算啦
仲要之前去網走既話
我去十日鬆

買jr pass 去埋網走個d 會唔會太趕?
唔會去函館

應該要過多日 我上網睇
我20早到新千歲 30晚要走
旭川 然別湖 層雲峽 網走 都想去

一月中到尾 係驚好多野唔開 酒店住宿又唔知book唔book到 0plan中
咁你一定要2揀1啦
正常你29晚都要返札幌住
即係得返28晚住層雲峽/然別湖/帶廣

然別湖我冇去過
不過睇落同阿寒湖一樣冬天結冰係上面玩
係event期外真係唔知可以做d咩
https://twitter.com/rinyu_kurodake/status/1587066182263508993?t=Wwrj8ODA1HtZyDErvpU0SA&s=19
11月3日からなんと!札幌駅→層雲峡温泉へ🚌片道1000円でいけます!条件は層雲峡温泉宿泊です。ホテルの予約時にバスも予約してください。とってもお得です!層雲峡へgo!!
#層雲峡 #バス #直通バス #大雪山 #黒岳ロープウェイ
上山區就大機會
無咁講咪道東囉
有機會大風雪,上山就會結冰

記住慢慢慢
sapporo tenie, kiroro
札幌你叫人去 nisiko, furano
你啱,多謝你提醒
如果第二日想去北見/網走或者帶廣咪用唔到?
Thanks
12月中 5千幾機票國泰直飛 抵唔抵屌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞