IT討論區(172) - 3年exp+留港升職潮

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
咁都要做code review啩,試過要搵list of int入面最大嘅十個(例如一堆貨要搵最多人買嘅十件貨),寫完有reviewer comment點解唔sort完再sublist,簡單直接

上面有人話唔係rocket science做lc學埋啲algorithm無用,call library最實際,如咁諗用language本身有嘅sort同sublist的確係最正路亦唔會錯

但做過吓題目嘅就會識top k algorithm或者無見過都會諗吓sort完即最大嘅n個都知道晒其實係做咗比top 10不必要嘅步驟,個思維唔會一樣,我睇做過吓題嘅未必學多咗嘢,但會多咗無知之知
幾時北上食?
有冇巴打知道multisoft好唔好做
今日比人炒了 返緊舊工果陣 我星期日定平日收工都走去幫佢手 呢家忙完啦 佢就過橋抽板炒尻我 真係好撚嘢
因咩解究會炒人
話我做唔掂啲嘢… 但最好笑係啱啱忙完就叫我走
咩公司黎
細公司嚟 話請it support 跟住叫我去掂network
幫佢起server
起好左 咪唔使你囉
請5請雜工。。
嘗試用AI救返袁生d畫
https://lih.kg/3131378
巴打你做多咗喎support無啦啦起咩network 識都扮唔識啦
1. react用緊client side rendering,一定有js
2. minified js,你當係壓縮左嘅js,冇得完全轉返original,你個browser開到個frontend就自然clone到
3. show server link冇問題,冇credentials就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞