[馬啡一路好走]巴塞隆拿球迷討論區(204)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
傑羅納 免費簽入 前巴塞隆拿B隊門將 奧里李奧 José Aurelio,雙方簽約4年。

叫J so味算
As Verratti’s transfer is virtually impossible, FC Barcelona and PSG will battle over Liverpool player Coutinho. [l'equipe]

狂loop
As Verratti’s transfer is virtually impossible, FC Barcelona and PSG will battle over Liverpool player Coutinho. [l'equipe]

狂loop

屌 好煩

其實巴B上年仲係打緊西乙B
下年打西乙先係檢視實力嘅時侯

Yes 對青訓黎講咁樣先睇到前景 西乙b同西甲兩個世界

即係以前唔係打西乙既青訓味使指意升上黎沙維小白美斯佩老大

關咩事......
西乙再上西甲好啲因為多啲exp之餘又冇拔苗助長而且有得加以觀察 唔代表冇打西乙=收皮
再者個個青訓都唔同potential 自然唔同做法 個個Messi?

busi係落過丙仔組添

睇下佢地d歲數,打左幾多年b隊,你話升佢地上一隊踢唔好再賣都話,有d連上一隊機會踢一次都無(唔係話所有青訓都要上)

Me主要針對Alena依啲好有potential但冇乜exp姐
唉 Palencia依啲真係高層on9

就係高層on9,唔係話唔好買人,就係佢地成日買人,學人諗住起碼一年一星?
搞到唔理鳩d青訓,大雄話今年升1-2個青訓上黎...以前升幾多個?
仲想用唔係勁既吊老虎比比鳥d扮有青訓塞我地把口

升少d唔係問題 多d帶b隊上黎打下個囉 好似alena咁focus b隊打西乙係仲好 但冠a都要升啦
其實長遠唔係睇b隊打咩聯賽去睇班人 係要多d帶青訓上一隊跟操同上陣
睇個勢巴塞唔多想簽斯巴路斯, 人地講明鐘意巴塞,但巴又唔出價,依加蝗出晒價又應成俾佢出場,好難唔去蝗姐,誠意已經贏曬垃圾巴
睇個勢巴塞唔多想簽斯巴路斯, 人地講明鐘意巴塞,但巴又唔出價,依加蝗出晒價又應成俾佢出場,好難唔去蝗姐,誠意已經贏曬垃圾巴

疤一向on9

巴有出價
160M : Casemiro Ceballos Kroos Isco Asensio Kovacic Modric
160M : Song Arda Gomes Digne Mathieu Vermaelen Douglas

笑撚死

世上第一笑話 疤狗買人
160M : Casemiro Ceballos Kroos Isco Asensio Kovacic Modric
160M : Song Arda Gomes Digne Mathieu Vermaelen Douglas

笑撚死

世上第一笑話 疤狗買人

高價買,水魚價放

疤一向on9

以依加咁痴線既轉會價,洗30m買佢都絕對買得過,好有潛質

疤一向on9

都話有出價,而且都比左一線隊位置佢
只不過高層廢,勸唔掂。
人地寧願坐都唔黎踢
龍門,中場,左右閘都有 不過你地唔信青訓咁解

巴塞呢家係要即時戰力去提昇成隊波級數
而你講啲人係長遠既未來,打廢隊時俾機會佢地練

佢地既競爭對手正正係AG Paco DSO呢啲二線廢柴,你要青訓上位更加要果斷放棄呢啲冗員

疤一向on9

只不過高層廢,勸唔掂。
人地寧願坐都唔黎踢

之前又話佢鐘意巴多過蝗既

宜家咁升上一隊只會拔苗助長

我指Alena, cucu 同Palencia
marlon 同龍門已經有西甲經驗,可上一隊

仲有samper,要買都係買個右閘,
中場數下有ag,dso,samper,拉仔,白伯,細佬,毒撚,都7件
加埋羅白萬能插
德甲個邊都係唔使話打過一隊,直接Juvenil A升

唔明?

佢地直接升青訓,唔使話要打過1隊有德甲經驗

但問題呢隊係巴塞,打得差小小實比人鬧死
如果冇適合呢平台只會搞到球員心理上包袱好大

我講左好耐,呢度有人係拉馬西亞球迷唔係巴塞迷
其實如果你夠資深你會知巴塞傳統係會用青訓,但重用而且有好成績只係哥狗時期開始

我覺得青訓絕對可以係打中下游國王盃儲exp
個問題係打強隊我地會收皮

疤一向on9

只不過高層廢,勸唔掂。
人地寧願坐都唔黎踢

之前又話佢鐘意巴多過蝗既

鐘意又點,宜家人地係打工唔係打機,一個影響自己球員生涯決定
人地有教練識用,又肯比一線隊佢咪仆過去囉,更何況西班牙U21條中場除左saul,另外2個都係蝗狗,佢去到將來對佢打國家隊一定有幫助
你估真係巴迷就會去巴咩,生涯規劃重要過去所謂愛隊踢波
睇呢個post真係會以為17-18球季完撚左

16-17果季打到三份一我已經講西甲會照屈到廢隊
但歐聯俾人炒 似足維蘭路華果季

點知我中撚左歐聯俾人炒
但西甲連廢隊都屈唔到

皆因隊隊都識緊迫我地個垃圾中場

1718仲嚴峻過上季
有樣野希望我睇錯......
就係我睇皇狗咁耐,我覺得佢地隊波仲有上昇空間........

我好歡迎你bin我c 我好想我自己係錯
賤種出20m搶yerry mina
睇黎真係想斷巴塞後路

點知我中撚左歐聯俾人炒
但西甲連廢隊都屈唔到

1718仲嚴峻過上季
就係我睇皇狗咁耐,我覺得佢地隊波仲有上昇空間........

其實講乜鳩鞭唔鞭,中就好威,唔中就好柒?
事實係而家先7月9,仲有50日搞轉會操作,乜都未搞成班人就喊定驚都唔知做乜鳩

即使轉會窗搞唔好,仲有成個球季,仲有冬季轉會窗,一場波都未踢就嗌定輸

點知我中撚左歐聯俾人炒
但西甲連廢隊都屈唔到

1718仲嚴峻過上季

其實講乜鳩鞭唔鞭,中就好威,唔中就好柒?
事實係而家先7月9,仲有50日搞轉會操作,乜都未搞成班人就喊定驚都唔知做乜鳩

即使轉會窗搞唔好,仲有成個球季,仲有冬季轉會窗,一場波都未踢就嗌定輸

第一:呢班專高買垃圾賤賣好野既弱智高層你期望佢操作到啲咩?市面有幾多個合適人選可以做到「提昇隊波級數」⁇

第二:你可以睇返我上個post,我話原有陣容仲可以爭國內雙冠(其實我已經好樂觀)。但重點永遠係歐冠,我唔想眼白白睇住巴塞變歐聯陪跑隊。
美斯最後既巔峰都衝唔到,以後只會更加難。

第三:我相信到保連奴比爾連真係黎既時候你就唔會再咁淡定
個問題就係,歐聯4強對球會黎講已經係一個滿意賽果(應該話係基本要求,贏埋就最好好),如果唔係之前唔洗拎咩連續n年入四強

聯賽就係膽,一定要ge
再講保連奴,比爾連冇問題,但唔會係40,50m
個問題就係,歐聯4強對球會黎講已經係一個滿意賽果(應該話係基本要求,贏埋就最好好),如果唔係之前唔洗拎咩連續n年入四強

聯賽就係膽,一定要ge

巴塞有美斯,係百年難得一遇既球員
你有球王級坐陣都只係滿足於陪跑
到以後美斯退役,我地無任何優勢既時候
慢慢就會16強都係滿意賽果
慢慢就會變阿仙奴咁

而且拎唔到歐聯有兩種
第一種係有咁既實力但無運
經典例子係火山灰,12車仔,咁4強我接受,咪下年再黎過囉,無問題,輸運氣只能認命

第二種係無咁既實力
例子係維蘭路華,馬天奴,今季
下年再黎過?16強呀?

聯賽就係膽,一定要ge

宜家巴塞頂盡係8強球隊
穩定入4強先係真係衝冠
下體,賤種,拜同祖
呢4隊近4年至少入過2-3次

巴塞呢家係要即時戰力去提昇成隊波級數
而你講啲人係長遠既未來,打廢隊時俾機會佢地練

佢地既競爭對手正正係AG Paco DSO呢啲二線廢柴,你要青訓上位更加要果斷放棄呢啲冗員

買到華拉呢d咪即戰力囉 我相信冇人係話要立刻俾青訓上位坐穩 而講緊係多d出 屌嘅係因為而家買人向緊二線方向去加強後備不如用青訓
再講保連奴,比爾連冇問題,但唔會係40,50m

比爾連都算,話哂青訓出身,話哂踢大球會

保連奴點會無問題呀
我寧願你用甘包好過

巴塞幾時淪落到呀豬呀狗都可以踢,呀豬呀狗(非青訓)都要俾機會既球隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞