澳洲移民 你問我答 (28)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
不過個情況係無剔到副申請人有考英文,所以無claim points,invitation score佢亦無計到,咁樣個EOI會唔會都valid,或者有無方法可以update
因為google有睇到啲情況係incorrect information in EOI but still got invitation,如果佢adjust完唔低過/無影響個invitation score都ok?
Invited就locked左個分,無得update。無partner分就咩都唔使理。
Thanks由我巴咁我proceed個visa先,今次派咁多真係驚miss

因為我入immi都唔見佢有要求填返副申請人skills assessment啲資料,諗緊其實佢係咪因為無英文分唔consider有分加,所以無個欄

咁即係係immi inform返 case officer個error information都唔需要?
191個要求唔係話需要係指定偏遠地區居住及工作3年咩?咁工作個part點計?如果唔係工作滿三年就唔得?
Audit firm
係咪皮已修?
正路應該可以skip過去
要求唔係一定要有工開,而係如果有工作的話必須係偏遠地區進行。
皮已修

會計類擔保都必須最少1m turnover.
想問下喺immi lodge visa, national identity card即係HKID? 我入埋個括號佢話我錯format係咪override左佢就得?
入落去既資料有邊d係之後可以改?因為如果2年後先grant visa, HKID同passport既issue/expiry date/passport no.有機會唔同左
感謝由我巴回覆, 咁我疊埋心水讀個 Master 行 HK stream 算
其實佢要咩證明文件?合約/租約?bank statement?
傳說中嘅,無人講就我講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞