澳洲移民 你問我答 (28)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
Related呀巴打... 點解會覺得係一齊住?
冇特別要求有幾多年工作經驗先可以申請
1) 我想confirm 下,189/190 有冇最底相關工作年資要求
無,夠分就得。

但睇有個中介網就寫做夠3年
咩網?3年工作經驗應該講緊186 Direct Entry.
HK Stream本身無年齡限制。但係485要50歲以下,而482僱主擔保無年齡要求,所以除非你搵到僱主擔保你過黎做教師,如果唔係行唔到HK Stream.
多謝由我巴同上面位絲
唔該晒
未必轉到牌
但移民係唔需要牌
由我巴,想請教下

依家澳洲係咪真係好缺RN?下一轉再放189機會大唔大?

我本身今個月頭搞掂ANMAC,入咗EOI,就收到風on/offshore都出咗好多189

我本身75分,喺香港做多一年就80分,想去tas,本身係plan下年用482過去做半年轉190的,如果有189嘅話會安心啲。同埋189會隔幾耐出一轉offer?

本身仲報咗CCL又要考車,一路係咁使錢希望盡快有著落
你482嚟到都可以轉189㗎,有份工唔係仲安心?
..
482一定要做full time,本身去到澳洲想laidback d做part time
當然冇189都會照用482過去先轉190,不過要等PR先可以再轉part time
謝大大
維多利亞宣布下年開始,所有陀地nursing midwife deg 免費
首先你要有citizenship
呢d基卜投資無得講回本
就算佢唔番full time 番causal 都好過無
佢當獎學金派邊有得bond
依家澳洲係咪真係好缺RN?下一轉再放189機會大唔大?
都出新聞話sponsor明後年畢業生讀RN,你話係咪好缺?

同埋189會隔幾耐出一轉offer?
唔知,移民局都無講,上次都係突發事件,好多人都反應唔切。
所以咪話陀地
其實唔係好明Andrews諗咩,唔通已經目光長遠到可以睇到講緊5-6年之後仲長缺RN/Midwife? 咁點解唔吸納多D海外技術移民?
唔該晒由我巴
海外技術移民唔係佢控制到嘅嘢,但本地大學佢可以

其實同飛機師一樣,啲航空公司以前都係靠ga 俾regional 搶人,mainline 喺regional 搶人,個塘開始乾就加大cadet program 自己控制供求
想問下482/485 住夠3-4年行HK stream係唔係一定要申請到PR? 我見immigration 個網寫係case by case, 即係申請PR個陣都會做篩選?
唔通話100% 得咩
如果做過黑警咪可能唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞