澳洲移民 你問我答 (28)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
唔知,未研究過呢個病。
難唔難應該問你自己是否handle到,每個人填表能力都唔一樣。你問我當然唔難,畢竟填左十幾年

其實填表唔係重點,你提供既材料是否符合要求/唔應該遞交先係關鍵。根據經驗你問得呢d問題既應該都係自己無咩信心,建議你考慮下尋求專業人士協助。
如果係engaged, 但下年二月結婚
依家係咪可以入定先㗎?
到時結左婚,假如咁好彩invite我嘅話
再update番個status定點
唔該晒
可唔可以講吓一齊申請或者先後申請喺咩情況下會比較好?
Cncc應該有排等
主要係睇gte本身咩情況,夠唔夠強。但係如果係讀master,年紀又唔太大的話,其實一齊申請都得。
可以。

但係要加配偶的話就要睇埋配偶情況可否加返10分。
由巴 你好

麻煩你幫我研究下我既case
我19年畢業然係就申請左485 Post study
期間aus 出左避風港政策,咁我個485就extend到25年
但我因為疫情21年年中返左香港,依家都仲係香港
其實依家aus係咪有485 既replacement visa 可以申請?
同埋依家aus係咪firm左香港人畢業或者工作留係果邊3-5年就可以申請pr?
Thnakssss
你之前返唔到嚟都有籍口,你依家都仲未過返澳洲就算吧啦
🥹🥹🥹都係想走
你要住3-4年視乎地區,你唔嗱嗱聲過返嚟唔知你點夠時間
485 replacement 好似會補返時間,extend返個visa
麻煩各位想問下下年nursing degree grad想即刻走 唔想留兩年先 做咗research 得讀nursing master或者做老人院一年求佢請我做全職 大家覺得邊條路好啲
利申冇父幹 窮撚
讀完即走?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞