澳洲移民 你問我答 (28)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
https://www.aldicareers.com.au/Search-Results?career=61

成堆26.42既
搵到個36蚊都真係幾叻仔
Lm
西澳有無平平地的學校讀Master of IT推介下?
做倉職位叫咩名?
1. 想知道evidence of member of family unit同evidence of de facto partner其實有咩分別? 其實係咪交緊相似嘅文件?

2. 而家evidence de facto partner我預備左篇4 pillars嘅love story,joint bank account,相同address嘅信,生活照,平時娛樂啲receipt、戲飛、旅行機票等等,係咪都大致上足夠?

3. 同對方家人同住會唔會俾case officer query?上網睇啲例子多數出去租樓。

麻煩哂由我巴問左你咁多問題
想問下482/485 住夠3-4年行HK stream係唔係一定要申請到PR?
咁無人寫保單你之後幾年住係澳洲都乖乖地或者無病無痛 i.e. health & character requirement.
如果想contact case officer 問cncc 應該點做?
Login immi 好似見唔到聯絡方法
認真,已經有朋友從RN轉行,但都係因為有更好路數/家庭原因。

的確RN願意加班加到6位數收入就都有既。
差唔多4-8個禮拜會有下次通知你一係批一係request further。
1 差唔多;
2 Yeh.
3 唔會。
等。
有冇VIC師兄近期整過fingerprint, 係咪一定要去docklands個police總部整?佢最快appointment都要10月尾

唔想去rural搞 ,或者有方法可以book到早d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞