澳洲移民 你問我答 (28)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
45個月係因為之前武漢肺炎拖左好多case
但大部份都清左
我見人8月尾lodge 9月頭都批左
佢呢個時間係指最近結案既申請既平均輪候時間
同排香港公屋個數字都係冇參考性
你而家遞申請可以係30day, 可以係30month, 可以係30year
有冇TG group link ?
想問下有無人係澳洲做過Mortgage? 如果189/190 PR 後想做mortgage 容唔容易? 係咪只要人工夠高就得
想問澳洲精算搵工易唔易
人工夠唔夠高係睇你借幾多,你有2-3個月糧單就易話為
呢個我用mortgage calculator check過係唔知會唔會有其他附帶野要考慮
依家係咁加息你預再少啲穩陣
有料就唔難。
由巴想請問一下我簡左個COURSE係RMIT master of information technology

我見佢係acs accredited course, 但係我十年前以前係澳洲讀過書, 485要行post graduate stream , 要過skill assessment

我想問下點樣可以知道我個course要簡咩選修科先會通過到我要nominate果個occupation 既acs skill assessment?
你既消費集慣佢地會睇
如果太多佢地會 計少d還款能力
佢會點check到?睇我bank statement?
係呀,你交statement 比佢睇
租樓同埋水電費佢地都會計
就算check 唔到 佢會用銀行default 既數apply 向你到
我會搵mortgage broker 搞
佢地會知行情 最近邊間易借d
有無咁有效率,澳洲佬做野有啲慢
新政府嘛
都幾痴線會唔會睇埋香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞