覺唔覺歐洲人殖民蠻夷其實係做善事

349 回覆
1480 Like 56 Dislike
勁=唔關英國事
唔勁=一定係英國佬搞出嚟
非洲人智商真係低啲喎 智商不嬲同nutrition 有關 營養不良咪智商低啲 駛唔駛左到反科學
所以應該咁講係
有地理優勢加上八國聯軍先解放到

有海港優勢即係有天然資源喇

不過冇英國都係廢柴一條
葉劉第一個撲出嚟要保留高球會 哎呀中国人吖
其他前殖民地亂都關英國事 proof 都未有就輸打贏要
香港人一定覺...香港就係活生生例子
不嬲講緊智商又spin去唔知邊度
師兄睇嚟係比利時利奧波德二世投胎轉世
首先我冇label過任何人左膠 係你亂扣人帽子先 第2 幫幫手quote返你個啲求其搵返嚟緊reference嚟睇睇先
啲人成日覺得冇外來影響啲未發展地區,佢哋會自己識進化咁,全世界都係因為外來入侵先會推動進步,如果唔係全世界仲耕緊田食緊榖種啦,誰比誰高尚
因為冇手尾跟
不過鼓勵尋根 有啲陪埋個佢去中國搵親生父母真係好撚癲
拎埋你兩粒腎就差唔多
教育程度同智商高低有乜嘢關係?
你可能大學畢業,但你智商都幾低喎。
BTW,你自己唔係連登仔?

同埋個標題係話做善事,殖民係可能對某啲殖民地發展有幫助,但宗主國最初肯定係諗住有著數先殖民
聽講最近好高hit rate嘅西港 都係深水港
咁都有經濟利益,唔係單純無回報
中國多韮菜呀麻
你解釋下有咩唔同
呢個真,仲要係特登揀殘疾,白卡果d
有d人話係做show, 老實講華人世界有邊個做到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞