我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 31 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合

1001 回覆
13 Like 17 Dislike
Yujihw HW 兩年半以黎受礦潮同疫情關係冇更新過砌機List組合

終於而家全面更新哂

未來會一直不定時更新砌機List.

同埋悠二我未來會重新做評測同開箱文

都會不定時更新下硬件文章.打下文咁

如果各位有咩意見都可以同我講.交流下.勿忘初衷

另外開左一個可以搵到我既Group.方便各位問我.或者冇ACC既人都可以搵到我
都可以入黎吹下水.傾下電腦野
Yujihw悠二硬件 TG Group

https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
http://yujihw.com/

歡迎各位繼續討論同交流電腦野

另外而家香港卡價唔係真係好算抵玩.如果唔急砌.的確係可以考慮等下

或者只係砌某d型號.會比較好少少
5周年優惠 / 消費券優惠 已經推出
起Search Bar 打 " 優惠 "
就會見到有.都有8月優惠
https://www.faroll.com/search?query=%E5%84%AA%E6%83%A0

開左一個可以搵到我既Group.方便各位問我.或者冇ACC既人都可以搵到我
如果想留意最新優惠同入黎吹下水.傾下電腦野
Yujihw悠二硬件 TG Group
https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
上個post問 有咩手提岩做autocad/bim/打下機咁

有ching答macbook,macbook唔係系統唔岩咩?新手
如果你打機就windows啦

我自己會諗dell
即係打機同做野最好分開?

有冇型號推薦大佬
晚安 想問下我朋友打算8千蚊到砌機 佢想問windows係唔係另外買同會唔會幫手安裝埋 另外係唔係照網頭選8000就ok
唔關事.你要打機就windows.mac基本上打唔到咩機

一部windows laptop過

其實你預算幾多
晚安

你唔買windows.只會幫你裝windows試用版.之後自行入key

你買windows.其實最緊要係條正版Key

係直接網站8000個個就得
咁再問埋你鋪頭970evo plus
係新款定舊款
一定新啦
咁都係揀970好 ☺️
悠二,啱啱發現Fractal 仲有隻Meshify 2 Mini White TG Clear Tint Micro-ATX
Fractal mini air
Fractal Meshify 2 Mini White TG Clear Tint Micro-ATX
哩2隻case邊隻好d
可唔可以用完消費券再用fps比錢
又改咗名拿 唔係法奧咩
收PayMe消費券(免手續費)嗎?
LG 27GP95R同多咗個”-B”喺尾綴嘅版本有咩分別?
想要張打機list
迷你機廂
27GP95R-B due to the mainly black rear
悠二想係你度出機求List

預算15k砌主機,主力打機,槍game之類,少量AutoCAD 同Photoshop
想要2TB 980pro SSD,唔玩RGB燈但顯示卡本身有就無所謂,機箱想前置都有usb type C插口,Thanks

另外想加下面兩個但唔計落15k度,想知條總數大約幾多

1. Microsoft Windows 10 Home 64 Bit 中文繁體版 完整版 USB

2. [8月優惠]LG 27GP95R 27" 4K Nano IPS 160Hz 1ms HDR G-SYNC®️ Compatible Gaming Monitor (有貨)
500fx 用埋利民pa120 ,個箱頂仲洗唔洗加fan 好?
Sry 講漏左仲有兩隻舊既3.5吋硬碟想放番入機箱度
今日落單嘅話大概要等幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞