Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
係喎, 張敬軒宜家都奶Mirror奶到好誇張.
跳住舞嚟帶貨.
你係街走去話人地個仔讀唔成書,靠好彩先搵到錢,係虛火過一排就無,都係俾人追住屌㗎啦,屌你又唔理性呀?
睇呢個post 會諗起王貽興篇野
d鏡粉學曬小粉紅d 出征
唉, 呢個灰.

講音樂台灣好好多, 多元化d, 真係小眾做音樂既人多香港好多.

始終台灣文化水平同產業高香港幾班.
你估依家唔會咩
仲有大把死忠富婆等緊課金
等風聲冇咁緊就會出返嚟搵銀啦
so I say I love you~~
呢個真係有d 失禮, 我地要輸出既係香港本土文化同價值, 唔係偽韓國文化.
絕對同意,歌唔好聽,實力唔夠就想係紅館開so, 憑咩?
其實佢同吳林峰 tyson yoshi 家謙 serrini仲friend, 會一齊開live, 幫ty搞演唱會,mv,又會repost佢哋嘅新歌新碟
係你哋鐘意留意mirror嘅一舉一動,無留意其他人
mirror真係熟得ian
宜家個公司已經放曬風叫佢地起番身繼續番工搵錢.
我見唔到間公司會反省同唔將佢地當搵錢機器.
佢d 粉絲層
仲要唔係妹妹仔
全部都係霸氣中女

我只會驚買唔到
從來唔會諗買唔起
咁搞法, 搵幾多錢都無用.
香港文化產業會倒退,
退到同大陸一樣.
edan果啲歌咪一樣偏向主流
好唔好聽就另一件事
憑佢地代表黃圈
大把有實力後輩佢都有請上紅館做嘉賓wor
唔係mirror就少人講囉
點解搞一搞一個全民造星talent show, 就可以被捧到上天?因係咁製造話題
鏡粉狗表示我要課金,關你撚事咩毒撚
佢地會話仲有乜乜乜優點內在美
不過講到尾如果生到八兩金咁就算有內在美仲會唔會咁迷戀呀
人就係咁膚淺架啦
鏡粉點會多呀
連登仔明明話全香港得一千個左右
見到你個名笑咗
偶像派唔玩包裝人設玩咩?
AKB咪又係走哂音跳開心舞
再包裝到每個人好努力既人設
成班毒撚課金捧佢地首推
最後推到oricon銷量榜高過哂實力派
全日本周街都係Akb廣告
都無日本人嘈

明明全世界偶像派都係咁係連登仔呱呱嘈
台灣當年咪又係周街飛輪海肉棒堂

唔通當年台灣樂壇又係有問題

唔好用班偶像派黎代表成個樂壇得唔得?
Akb有冇講要做亞洲第一先?
Akb毒撚有冇話akb救起哂成個日本樂壇先?
人地偶像派有偶像派嘅自知之明 可惜鏡係冇呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞