Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
唔係可能係變咗

4月15日,世界衛生組織將加拿大多倫多、越南河內、新加坡、臺灣及疫情始爆發地區的中國廣東省、山西省及香港列為疫區。
而家冇歌手?大把人有心做音樂啦
男嘅mc kaho
女嘅蕾 jace princejoyce
講組合cas
再者 好音樂係唔會俾時間淘汰
定係你淨係想要娛樂 追星 可以唔睇質素
盲搶鹽呀師兄

無聽過?
咁晚樣吹到神一般既靚仔 真心癲
根本只係食快餐趁熱潮搵錢
如果唔理咩對樂壇對娛樂圈好唔好係marketing 界黎講真係教科書級咁成功,如果唔係條鋼索收佢皮應該仲可以吸多幾年金都仲大把師奶課金
2019後 Viu 發現原來帶風比實力重要
結果 大成功
政協老闆 又警司家姐 都無事
純利係賺咗1億
一直都係用黎維穩嘅工具
鏡粉可以縱容一隊唱歌走音,跳舞唔齊,咬字唔清,做戲浮誇嘅藝人上位仲花大價錢應援投票,玩鳩成套規則,最後仲要話實至名歸
行內人都可以為咗賺盡啲fans嘅錢,為佢哋站台,再特登開戲開project畀佢哋做男主角
點解仲有資格要求其他單位專業冇差錯,咁人哋都可以「努力緊,進步緊,練習緊」
啲fans有冇諗過自己縱容咗一種無視專業能力,搵錢至上嘅行業風氣
知唔知有句話叫「德不配位,必有災殃。」
呢隊野口號式好努力
之後由d打住黃嘅KOL 夾手夾腳吹捧 例如乜游大東
事實上只係好努力去拍下廣告
睇唔到擺咗幾多時間唱歌跳舞
我覺得要對勁同廢有返d概念而唔係亂咁吹棒
佢地係好努力 但跳舞同唱歌真係唔勁
將來唔知啦 但依家一定唔叫好
依家係因為Mirror做左standard 搞到成個娛樂圈要求既水平降低左
柒頭pop子入左黎未
2019年7月,成個港島都四圍開花/放TG

當時喺會展個動漫節,有一場表演搵咗Mirror同埋其他band

仲記得Mirror一出場嘅時候、近乎大半場嘅觀眾都喺度屌/喝倒采 話咩專登搏命入嚟睇show點解要睇呢隊偽韓仔

當時候睇Mirror係等如師奶/無知嘅表現 就好似而家我哋見到Facebook啲留言話咩支持炎明熹一樣

但係唔知點解去到上年Mirror開演唱會之前就勁多PR吹到話咩全城熱捧/潮流所趨/ 破碎婚姻關注組有幾多10萬人… 嗰時候先開始更多人留意mirror

到而家諗返真係R撚晒頭,明明地底泥點解會變咗天團

練乜丫,當年Twins夠冇唱功啦,咪一樣爆紅好多年,鏡仔既成功只可以話係時世造英雄啦
基本上佢地會一直紅落去
連登唔容許理性討論
呢啲回覆係唔會有人睬你㗎
佢哋只係尋求集體認同
總之呢個男團係垃圾地底泥一事無成PR捧出嚟
唔容許有其他思想
有嘅話就係鏡粉係PR一定唔係普通人
得on9先會睇佢地,身邊迷佢地嘅人唔太多,都幾好彩
Mirror: 唔鍾意?quit 囉

佢哋成功令到香港樂壇演藝圈不務正業,冇基本功is fine 最緊要賣廣告賣黃賣慘
2003年嚴重急性呼吸系統綜合症(SARS),港人為求防疫瘋搶白醋及板藍根;
2011年日本地震引發福島核災,外界迷信「碘鹽能預防輻射」,故引發「盲搶鹽」。

沙士係搶板藍根
學日本AV咁,咩都唔掂就整色整水搞人設,用話題捧上佢

經營左四年,最後淪為情感上操縱鏡粉比錢支持,買晒佢啲周邊,爆買佢嘅代言商品叫做鼓勵
因為啲垃圾俾人帶咗風向都唔知,仲覺得自己好叻好有獨立思維好撚醒目 好黃到咗今時今日只係呈現喺騙徒眼中,係一隻水魚容易被騙財騙色
香港真係一個俾PR操縱既地方
無人識無啦啦又會有人影到放連登
日日吹好撚紅係潮流你要跟, 吹下吹下就會洗晒腦變真, 個個真係盲左咁追埋去
但係好歌手如果搵唔到食,就會淘汰,再無好音樂
不過商業化一向都搞到咁
繼續吹
解散!快!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞