Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
兩樣嘢
其實有咩關係
有供有求
自由市場
咩怪物
古巨基都奶鏡真係....
讚Edan綜藝就明 讚佢假音好靚
成個演藝界今時今日都唔敢企出嚟屌viu/mkv
一味集氣集氣集氣
真心似一班精神病人走甩晒出嚟咁
其實連登有一部份人根本唔係憎鏡本身,係俾佢哋班粉搞到對成隊嘢都冇好感

係呀姜濤自己話要做亞洲第一,咁其他人咪用呢個standard嚟睇佢哋囉
好多時純粹講12人有邊度邊度要改善,邊度邊度唔得,下下就起撚晒槓
最撚賤格都係當連登個平台係condom
要票、要宣傳就上嚟,連登仔講句嘢唔啱心水就屌人haters losers 毒撚 小眾
咁撚小眾,又上嚟宣傳、要票??食相肉酸到
團歌係越出越衰,但solo歌除咗AL嗰啲真係好多元化好有heart,個個都有自己style又多非主流曲風

如果為咗搶market首首都諾貝爾/蒙著嘴就得,點會出到狂人日記 虎道門 半 呢啲
茶廣告有咩問題
同條垃圾修狗一鳩樣
試當真D片都好撚低質, 成日懶好笑, 以為自己好撚醒

利申 初初出片都有睇, 後尾有女開始不了
19年同埋疫情前,歌手靠乜宣傳同搵食?其中之一靠演出。商場show,展覽表演嘉賓,大至政苦show,細至annual dinner,呢啲請個歌手唱歌都係錢。登台走埠全部都賺到錢。歌手唱歌,可以玩埋拍戲拍劇,廣告只係其中一樣搵錢方法。
疫情後,商場冇人行,走埠都冇埋,電影都停晒,上咗岸好似郭富城仲可以有資源開個live show 表演籌下錢,起步嗰班食榖種,仲合約纏身,唔靠廣告出樣,好快連自己都養唔掂。
然後接廣告,有人話不務正業,返大陸唱歌嗰班,有人話佢哋奶共。
我想問,你養咗邊個歌手出嚟?打救咗你未?
上面仲有人敢提princejoyce,想問princejoyce 係咪就係當年舊登踩佢咀咗吳唱k,瘦咗都唔靚,肥番係虛偽,唱歌點好聽都唔想睇嗰個鄭欣宜?當年佢事業低潮時去賣曲奇嗰時你幫襯咗佢嗎?因為肥姐留遺產俾佢就可以唔駛開飯?
我覺得無問題
一個組合係咪一定要好似韓國果套公式咁
一定要唱歌跳舞?
搞一隊野出嚟淨係拍廣告同做綜藝
業餘唱歌跳舞
唔做藝術
係咪就唔得呢?
日本都有搞笑藝人組合依樣野
姜濤可以提早退休
唔搵錢唔通為興趣咩
請鏡粉走都唔會走啦
明明一開始就拎連登黎宣傳圍爐洗地
就係知連登係香港社交平台上影響力大先瀨死唔走
先講得多小眾先愈care
Mirror嗰12子早啲死🙏🏻🙏🏻🙏🏻
集氣
已經一直都係
係好多蠢人先岩我好鍾意佢地 問佢地有咩優點 d人會答al靚仔真係痴撚線
搞清楚啲時間線先啦
2019個個唔睇娛樂 根本仲未紅
係社運後2021叱吒先紅起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞