Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
搵唔到錢又俾你地笑 搵到錢又話商業怪物 酸能到仆街 連登仔仲忙過小粉紅
鏡嗰堆真係低質,歌又唱唔好 (Jer叫做唔錯),舞又跳唔齊 (Lokman好一截)
已經華麗轉身出返嚟
班師奶唔收皮,佢哋就唔收皮㗎啦
移咗民都冇用
班鏡粉買埋外國啲廣告板
講極都係嗰個point
又長又臭

好作品=賣到錢嘅作品

滅晒啲冇腦fans 先啦
一日仲有diutv李X街
一定會PR總動員洗地帶風向

【最新Viu PR風向】我唔係MIRROR/鏡粉 而我真係討厭Anson Lo
https://lih.kg/3093906
所謂香港人,咪又係口腔期小農DNA

唔記得好似有移英"手足",話要推到Mirror去O2 Arena開演唱會
跳唔得 唱唔撚得 一隊組合真係唔知呢班垃圾有冇一齊練舞超過24粒鐘
左抄右抄kpop
傳媒幫佢地吹到咩紅出國際 成班水軍係到附和
根本係外國無鳩人理咁濟 得班港燦支持
啲鏡粉真係智撚障
初頭以為pop子呢啲戇鳩鏡粉係極端case
好奇去鏡圍爐post睇下
班鏡粉屌緊東張西望報mirror
個報導無踩鏡
鏡狗係到屌人街訪同搵學者講ptsd
個學者話收到case有人會del晒鏡歌唔聽住,就屌鳩東張
仲有鏡粉講緊反19年tvb
笑到我氣咳
唔知自己迷緊個團係咩黎?
成班鏡粉被害妄想症
總之一日最衰連登仔同tvb
鏡粉真係抵乞人憎
成個主題同內容根本無乜關係
在商言商
係鏡團成立開初
係蝕錢既時侯你又唔屌9佢
到紅到又話人賺咁多
咁即係想點?
如果咁易做到明星 咁就ok
冇俾人淘汰必然有佢地既道理
娛樂圈就係咁 你有人捧有人支持咪得囉
樂似講到咁易咁
而家我都係討論緊

呢班鏡唱又唔得跳又唔掂

但又狂推廣告洗腦PR帶風向呀
另外就係創作質素, 佢地d 歌同電影好多都係短時間創作, 為既係要用最快時間攞市場主導

唔認同呢點
林夕高峰時期都極高產量
同埋佢哋嘅歌係有好多唔同人創作
點解會係短時間創作
以前啲歌手一隻大碟8-10首新歌
一年一至兩隻碟
而家佢哋solo嗰啲一人一年先出三四首
仲要唔係同一個製作團隊
你可以話佢哋唱得差
但佢哋啲歌好多都唔差喎
錯標題一開始就係商業化男團
你估其他明星唔想霸晒個廣告市場咩
做唔到咋嘛
Mirror 已經變左商業化既本身就係怪物
啲鏡粉肯俾錢,自然多公司搵佢地落廣告
咁叫壟斷,咁以前娛樂圈又叫唔叫壟斷
跳舞跳得廢
唱歌冇氣又走音

就梗係要蝕錢啦屌你老母臭閪
而加係作為歌手
渣流灘唔努力磨練自己能力
都搵到大錢啵

過主啦鏡狗viutv打手
娛樂市業由以前到依家都係講錢講商業架啦
講一堆廢話推砌成篇假文
根本個個當紅偶像都係咁架啦
以前TWINS紅咪又係咁
佢哋仲要唱咗廿鳩年歌都仲係走晒音
但一開演唱會又大賣
根本香港人都唔係聽歌架啦
冇屌鳩佢係因為個陣佢地都未出名
d垃圾傻閪盲粉pr打手未發功
大部份人唔識呢隊垃圾
個陣先冇比人屌咋
冇錯喇 咁抖音紅遍全球都有佢嘅道理嘅
fans自己打飛機就算
而家成個行業都圍住啲tittytainment當寶貝
樂壇影壇直情死得更快添
明明係班藍店跪低搵形象偏黃既藝人做宣傳
https://lih.kg/2543670

五毛PR 攻擊Mirror Error 其實係唔想香港人有「集體意識形態」
https://lih.kg/2543245

望翻轉頭 風向真易帶
話佢哋唱歌難聽,鏡粉叫人「返去聽腥夢」
話佢哋跳舞唔齊,鏡粉串人「搵到錢你吹咩」
任何人都無法客觀評價mirror嘅水平
只要唔係正評,一律打成tvb pr
係咪同中國小粉紅勁似呢
有時見你哋咁嬲咁唔憤氣就覺得你地慘
資本主義就係咁玩 成日話mirror搞壞晒個玩法
現實就係邊個有能力就邊個話事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞