Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
所以香港大部分人真係好無腦好易被人帶風向
創造虛假需求,不斷自我實現,完美篡改歷史
慘得過佢鏡粉最基本fc 都唔識
真小人總比偽君子好,呢啲咪叫引狼入室
你問吓點解咁多人移民,你睇吓香港Mirror呢啲咁嘅團體都可以無啦啦黐咗線壟斷成個市場,點叫人唔搭飛機走?
是但啦,同某國衰正都要搵野兜返讚一樣
演唱會嚴重事故單嘢算唔算加速
一見到話佢哋壟斷娛樂圈就知成篇垃圾嚟
前排張敬軒開show請返嚟嘉賓粒粒都星咁制
除咗新人同要帶熱嘅人之外
個個都夠資格開紅館搶飛搶到傻

電影方面港產片一直都有keep住出
當中幾多係mirror?
你唔留意唔代表全部都係

偶像產業同現象放落邊到都係咁
日韓偶像一樣走音、舞唔齊就上到台表演
Fans一樣發晒顛
純粹人哋地方大 人口多
先俾到唔同口味嘅嘢做大
所以唔好意思都要講句,冇錯,佢哋12個真係好努力,真係明顯睇到佢哋俾diutv榨乾榨淨,出現過勞

但實情真係因為社會運動(反tvb情緒),香港人情感錯誤投射落viu佢哋先會紅

而我俾12個人嘅建議就係完約前好好裝備自己,建立好自己嘅人脈base,然後離開閪公司

利申:從來唔係憎鏡、反鏡,我係反鏡粉
仲唔快啲幫啲保險公司賣廣告 食人血饅頭
因為天理不容

天地有正氣,自然撥亂反正
陶傑講得好啱,喺娛樂圈撈緊嘅 就算對佢嘅不滿都唔敢公開講出嚟,連自由地表達意見嘅權利都冇
陶傑一早講過
依個係商業社會呀
連登反社會 資本主義又反共產又反 仲要話醜惡
所以啲人話咩壟斷係得啖笑 講到幾年前既樂壇好好咁
你可以屌佢地唱得差跳得差但回望番去正如你講既twins一樣垃圾但冇人反
佢係先知
最慘俾班鏡粉屌到cls
物極必反

去到邊個極端對平民都唔好
多9魚
冇一班人去支持去 佢地點商業化都唔會成功
係以家香港人質素低左
得罪講句冇依十二個人之前香港樂壇沉咗好多年

古天樂都拎埋我最喜愛男歌手
你講連登定鏡
去到有人係各大平台話佢地係黃,有良心

呢句野其實幾時有
講得冇錯
一早話左香港成個娛樂圈變到愈黎愈低質

傳媒娛樂新聞都要造假,變哂風向一致唱好同幫Viu藝人尤其Mirror洗地,包括紅藍媒
明顯演藝實力技能未夠,但歌影視綜都會見到佢地果一班人塞爆大眾視野,搶盡目光,賺盡每一分每一毫
視尊重原創者同知識產權為無物,不斷抄襲韓國演藝但完全冇後果
每次有公關危機既時候,公司既態度就係用PR到處洗地,官方同高層冇回應冇需負責,一直扮傻扮到香港人金魚記憶忘記件事,繼續有錢賺盡
今次演唱會事件同上次Collar抄歌係最好證明

香港依家既娛樂圈正正反映到民生社會上腐爛到點不堪入目既地步
一個地方冇自由,自然出到黎既演藝娛樂都唔會高質得去邊
沉咗咁多年 到依家叫做有啲起色 我唔敢話廣東歌多人聽翻係因為mirror 但一定有影響
存在即合理, mirror都係港豬/手足養出嚟
巴打應該未出世
建議你google下先
連登睇唔到架 再睇舊啲 萬刀甲 twins 嗰堆然後就話依家啲人質素低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞